Nyheter

– Husk ENØK-fradraget, Erna!

Lene Elizabeth Hodge
Lene Elizabeth Hodge
Bellona

Publiseringsdato: 27. august, 2014

Skrevet av: Bellona

Onsdag og torsdag avholder regjeringen sin budsjettkonferanse. Miljøbevegelsen og Byggenæringen har dannet en felles allianse for å sørge for at regjeringen husker sitt løfte om skattefradrag for ENØK-tiltak i private hjem. De seks organisasjonene har nå sendt et felles brev til statsminister Erna Solberg.

Regjeringen har lovet å innføre skattefradrag for ENØK-tiltak i husholdningene i Statsbudsjettet for 2015. Onsdag og torsdag denne uken avholder regjeringen budsjettkonferanse, og en allianse bestående av seks aktører fra miljøbevegelsen og byggenæringen forventer at ENØK-løftet blir innfridd.

I et felles brev til statsministeren presiserer organisasjonene at dersom ordningen skal få noen virkning, må den omfatte et bredt spekter av mulige energitiltak som treffer folk flest. Slik sikrer man at ordningen blir en suksess og at man på sikt utløser et uhøstet effektiviseringspotensial i husholdningene.

– For Bellonas del vil vi betrakte det som løftebrudd dersom regjeringen lanserer en puslete ordning som kun omfatter et fåtall enøktiltak eller har en svært lav beløpsgrense for fradrag, sier rådgiver for energieffektivisering, Lene Hodge.

– Da vil ikke ordningen bidra til å nå regjeringens egen målsetting om å «gjøre det lettere og mer lønnsomt for hver enkelt å ta miljøvennlige valg i hverdagen», men kun bli nok et snakkepunkt til  overfladiske festtaler.

Last ned brevet her:

 

Brevet er signert av disse aktørene:

  • Byggenæringens Landsforening (BNL)
  • Norsk Teknologi
  • Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL)
  • Naturvernforbundet
  • Zero Emission Resource Organisation (ZERO)
  • Bellona

 

For mer informasjon og sitater, kontakt fagrådgiver Lene Hodge tlf: 952 33 631