Nyheter

Klimakonsert ble folkefest

Foto: Hafslund

Publiseringsdato: 9. juni, 2008

Skrevet av: Håvard Lundberg

Den 13 timers lange maratonkonserten som markerte avslutning på klimakonferansen CC8 ble fulgt av rundt 7000 festglade mennesker, viser en foreløpig opptelling.

Lørdag ble en eneste lang folkefest i Sarpsborg, med åtte forskjellige band som til sammen fylte et program på Hafslund Hovedgård i 13 timer. Med fint vær og mange aktiviteter for både barn og voksne var det mange som koste seg under klimakonserten.

God stemning

De rundt 7000 publikummerne fikk en fantastisk konsertopplevelse helt fra Madcon åpnet konserten. Deretter fulgte Surferosa, Henning Kvitnes, Bertine Zetlitz, Ida Maria, DeLillos ’85, CC Cowboys og Kaizers Orchestra.

Konserten var et miljøvennlig arrangement og publikum fikk kun servert økologisk mat. Publikum måtte kildesortere avfallet selv og igjennom pantesystemet som Natur og Ungdom opererte, kunne man levere inn plastglass, pizzaesker og bærehanker.

Positive artister

Bandene som spilte under klimakonserten stilte opp med reduserte honorarer og overskuddet fra konserten gikk til Bellona. Samtlige band var opptatt av at det måtte handling til i klimasaken, og var derfor svært fornøyd med å kunne stille opp for Bellona.

Her kan du se smakebiter fra konserten og intervjuer med artistene.

– Det var utrolig gøy å spille her i dag. Tusenvis av mennesker har samlet seg for å vise sin støtte til klimasaken, noe som er veldig stort. Jeg synes det var en ære å få spille til inntekt for Bellona, og den viktige jobben de gjør, sa Bjørn Lier, som har spilt med Bertine Zetlitz det siste året, til Gjengangeren.

– Musikk og miljø er en strålende kombinasjon. Hvis vi kan gi et lite bidrag i kampen mot klimaendringene, så er jeg veldig fornøyd, sa Bjørn Lier til Gjengangeren.

Avsluttet klimakonferanse

Konserten avsluttet en to dager lang klimakonferanse med rundt 100 politikere, akademikere, organisasjonsledere og næringslivstopper fra hele verden.

Konferansen munnet ut i et åpent brev til statsledere, parlamentarikere, forhandlere og andre aktører i klimadebatten med et krav om utslippsreduksjoner på 80 prosent innen 2050 i rike land. Anbefalingene i brevet er allerede blitt anerkjent av en rekke klimaforhandlere.