Årets ildsjel: Bente Roestad

ingressimage_Bente_presse1205_CMYK.jpg Photo: Foto: Henrik Storvik

Prisen blir delt ut fra hovedscenen på Oslo Miljøfestival 2. juni kl. 12:30. Det er første gang Pangeas miljøfond deler ut prisen Årets Ildsjel til en person som har gjort noe ekstra for å fremme kunnskap om miljø og klima.

Bente Roestad har i en årrekke fremmet miljø og miljøvennlige alternativer for barn, i første rekke som skaper av Blekkulf, men hun har også utviklet mange andre undervisningsprogram for skolen. I 1989 gav hun ut de første bøkene om Blekkulf. Serien engasjerte barn og unge til å ta miljøutfordringene på alvor. Det skapte miljøengasjement som førte til at Blekkulf fikk egen programserie på NRK Barne TV og til Norges første miljøvernklubb for barn.  Miljøfondet vurderer Roestad som en verdig vinner og en viktig formidler av miljø- og klimautfordringene til barna.

Resultat av en frivillig miljøavgift

Stiftelsen Pangeas Miljøfond er et samarbeid mellom Miljøstiftelsen Bellona og Pangea Visa. Pangea Visa er det første kredittkortet i landet som sluser penger fra hver transaksjon rett inn i et miljøfond, uten at det koster forbrukeren noe ekstra. Prisen blir delt ut som et resultat av at Bellona har inngått et samarbeid med Pangea Visa som uavkortet gir 1 prosent til miljøfondet hver gang du handler.

Bellona er miljøfaglig ansvarlig for Pangeas miljøfond som deler ut midler til miljøtiltak i Norge. Årets ildsjel er den tredje utdelingen fra Pangeas miljøfond.

-Barn og unge er morgendagens helter. Det er viktig at vi unngår å undervurdere betydningen av den miljø- og klimaengasjementet barn og unge har. Deres kunnskap vil bety mye for framtiden, og kan bidra til vi voksne tar riktige valg for fremtiden, sier Halfrid Hagemoen, ansvarlig for Bellonas barne- og ungdomssatsing.

– Pangea Ecocard er et lite, men framtidsrettet miljøtiltak. Forbrukere har makt i miljøkampen, og poenget med kredittkortet er ikke at forbrukerne nødvendigvis skal handle mer enn før, men at de skal handle smartere når de handler, sier arbeidende styreleder Dag Friis-Baastad i Pangea AS.

Styreleder i Pangeas Miljøfond Ingrid Stange gleder seg til å dele ut “årets ildsjel” til Bente Roestad.

 -Ildsjeler kan ikke løse verdens utfordringer alene, men jeg er sikker på at utfordringene ikke løses uten ildsjeler, avslutter styreleder i miljøfondet Ingrid Stange.

Jury:

Henrik A. Lund (Bellona), Christoffer Braathen (Pangeas Miljøfond), Dag Friis-Baastad (Pangea AS)

 

For mer informasjon kontakt:

Styreleder i stiftelsen Pangeas miljøfond, Ingrid Stange, , ingrid.stange@formue.no, 414 544 97

Arb. styreleder Dag Friis-Baastad i Pangea AS, dag@pangea.no, 930 61 244

Kommunikasjonssjef i Bellona, Magnus Borgen, magnus@bellona.no, 977 28 476

Bellona

info@bellona.no