Nyheter

Ny EU-jobb for Hauge

Bellona-leder Frederic Hauge.
Dag Thorenfeldt

Publiseringsdato: 29. mai, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

Bellona-leder Frederic Hauge er nyvalgt styremedlem i EUs biobrenselplattform. Bellona ønsker å bruke sine to EU-verv til å koble CO2-håndtering og biobrensel tettere sammen.

– Vi får nå igjen for at Bellona over mange år har gått i bresjen og tenkt nytt når det gjelder løsningsorientert miljøkamp. Vår kompetanse er etterspurt, sier Hauge.

Styret i EUs teknologiplattform for biobrensel velges av EU-kommisjonen og av europeisk biobrenselindustri. Frederic Hauge er ett av 12 styremedlemmer i

Hauge har de siste årene sittet i styret i EUs teknologiplattform for CO2-håndtering, ZEP, og ble i fjor styrets viseformann.

I forbindelse med EUs klimapakke satte EU av 300 millioner CO2-kvoter som skal brukes på CO2-håndtering og bio-produkter.

Kombinere CO2-håndtering og biobrensel

Hauge ønsker å bruke sine to EU-verv til å kombinere CO2-håndtering og biobrensel.

– Det er et stort miljøpotensial i å brenne bioenergi sammen med kull, kombinert med CO2-håndtering, sier Hauge.

Hauge mener det ikke er mulig å klare to-gradersmålet uten karbonnegativ energi, slik man får ved å kombinere biobrensel med CO2-håndtering, og støtter seg på forskning fra blant andre James Hansen.

Blant verdens ledende

Både EUs energikommissær Andris Piebalgs og Frederic Hauge deltok denne uken på UDs klimakonferanse for CO2-håndtering.

Via sin pressetalsmann, Ferran Tarradellas, uttalte Piebalgs seg til VG:

– Vi ønsker å få med de som har mest kompetanse, og innenfor CO2-håndtering og bioenergi er Bellona blant verdens ledende. Da betyr det ikke noe for oss at de sitter i et lite land utenfor EU, uttaler Piebalgs.

Bellona har hatt eget kontor i Brussel siden 1994, og har siden da jobbet aktivt og langsiktig med miljø-, energi- og klima i EU.