Nyheter

Hexagon kjøper RAFS

Hydrogenanlegg til buss.

Publiseringsdato: 22. januar, 2003

Skrevet av: Sondre Grinna

Norske Hexagon produserer trykkbeholdere for blant annet hydrogen, mens RAFS utvikler komplette hydrogenanlegg for bil og buss. Det skal bli spennende å følge denne norske aktøren fremover.

Hexagon Composites ASA har inngått intensjonsavtale med Raufoss United AS om kjøp av virksomheten Raufoss Alternative Fuel Systems (RAFS), i følge en pressemelding fra Hexagon. Raufoss United AS er et datterselskap av Raufoss ASA.

RAFS utvikler og leverer komplette anlegg til bilindustrien for bruk av naturgass og hydrogen som drivstoff. Selskapet har et tett samarbeid med Volvo for å utvikle systemer for hydrogen. RAFS vil bli etablert som et selvstendig datterselskap av Hexagon. Per Heggem, nåværende leder av RAFS, vil fortsette som administrerende direktør i det nye selskapet.

Ragasco AS, et selskap som Hexagon overtok 1. oktober 2002, er hovedleverandør av høytrykksbeholdere for naturgass og hydrogen til RAFS. Disse beholderne blir fremstilt i en høyverdig kompositt. Med oppkjøpet av RAFS virksomheten kan Hexagon nå stå som leverandør av komplette anlegg. Overdragelsen forventes å finne sted 15. februar 2002.