Nyheter

Satser innen hydrogenteknologi

Slik ser en hjemmeelektrolysør ut. Denne produserer 1 m<sup>3</sup> hydrogen i timen.
Bjørnar Kruse/Bellona

Publiseringsdato: 17. mars, 2003

Skrevet av: Hanne Bakke

Travle tider i Stuart Energy: i løpet av kort tid har det kanadiske selskapet kjøpt opp belgiske Vandenborre Technologies og solgt en komplett hydrogenfyllestasjon til Sverige.

<spanclass=»paratitle»> Fyllestasjon til Malmö
Det kanadiske selskapet Stuart Energy skriver i en pressemelding at de nylig har solgt en hydrogenfyllestasjon til Sydkraft i Malmö. Fyllestasjonen skal brukes til å fylle hydrogen til byens hydrogendrevne busser.

Stasjonen skal installeres høsten 2003, og kan også fylle en blanding av hydrogen og naturgass. Stasjonen består hovedsakelig av fire deler: elektrolysør som produserer ca 80kg hydrogen pr. dag, kompressor, lagringstanker og en dispenser.

<spanclass=»paratitle»> Utvider til Europa
Stuart Energy har kjøpt belgiske Vandenborre Technologies som ble startet i 1991 og nå har ca 50 ansatte. Firmaet er en annerkjent aktør innen hydrogenindustrien og utvikler og produserer elektrolysesystemer til både faste og transportable installasjoner.

Gjennom dette oppkjøpet er Stuart Energies nå involvert i leveransen av hydrogensystemer til fire prosjekter i Europa og et i Asia. I tillegg til dette har selskapet nå sju fyllestasjoner installert og i drift i USA.