Nyheter

HydroGen3 i rute

Avdukingen av Fed Exs HydroGen3.
GM

Publiseringsdato: 9. juli, 2003

Skrevet av: Hanne Bakke

Det tidligere annonserte samarbeidet mellom General Motors og Federal Express i Japan, ble i dag en realitet da HydroGen3 kjørte sin første leveringsrute i Tokyo sentrum.

Japan:

Spedisjonsselskapet Federal Express’ avdeling i Japan tok i dag, som første firma i landet, i bruk en brenselcelle-bil til kommersiell kjøring. HydroGen3 som er utviklet av General Motors i USA, trillet i dag tidlig ut fra Federal Express sin godsterminal i Tokyo lastet med dokumenter, pakker og annet som skal leveres til ulike mottakere i sentrum av Tokyo.

Prosjektet Federal Expess og GM er sammen om er en del av GMs HydroGen3 testprogram for brenselceller. HydroGen3 er den første brenselcelle bilen med hydrogen som drivstoff som kjører på offentlige veier i Japan.

HydroGen3 er basert på en Opel Zafira MPV og har en brenselcelle som blir drevet av flytende hydrogen. Bilen kan kjøre rundt 40 mil på en 68 liters tank, og kommer ikke til å ligge i veien for noen med sin toppfart på 160 km/t. Planene for bilen ble første gang vist på Tokyo Motor Show i 2001, og den offisielle lanseringen av prototypen fant sted i Monaco i desember 2002.

Bilen skal kjøre vanlige leveringsoppdrag i Tokyo området t.o.m. juni 2004. Foreløpig er det kun en bil som skal testes ut i løpet av det kommende året. Da skal Federal Express samle inn data om drivstoff-effektiviteten og andre faktorer ved bilen under hyppig og krevende bruk. Resultatene fra dette vil GM bidra med som en del av selskapets deltakelse i the Japan Hydrogen and Fuel Cell Demonstration Project.