Nyheter

Øvre Otta utsettes?

Publiseringsdato: 15. mai, 1999

Skrevet av: Cato Buch

Grete Knudsen går ut mot utbygging av Øvre Otta, og foreslår at saken utsettes til etter valget.

Grete Knudsen vil utsette behandlinga av Øvre Otta til etter valget. –Hvis ikke andre gjør det, vil jeg foreslå utsettelse. Saken bør sees i sammenheng med energimeldingen, sier Knudsen til Dagsavisen.

Overraskende støtte
Tidligere Energiminister Ranveig Frøiland er ikke overaskende tilhenger av utbyggingen, men åpner likevel for utsettelse. –Jeg er åpen for at Øvre Otta utsettes og sees i sammenheng med energimeldinga, men jeg har ikke sterke meninger om det, sier AP-tungvekteren som fortsatt oppfatter tar betegnelsen "kraftsosialist" som et kompliment.

Tunge Ap-folk sier nei
Tidligere statsråd Grete Knudsen er en sterk motstander av utbyggingen av Øvre Otta. Hun mener det er unødvendig for partiet å ta belastningen med å gå inn for utbygging av Øvre Otta, og føyer seg inn sammen med Thorbjørn Berntsen i rekken av utbyggingsmotstandere i AP.

I tillegg til Grete Knudsen og Thorbjørn Berntsen er det flere tunge AP-folk som sier nei til utbygging av Øvre Otta. I følge Dagsavisen er det nå rundt 30 Ap-representanter som sier nei, mot 20 som det tidligere er hevdet.

Blant de tunge Ap-representantene som sier nei er: Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl, leder av Oslo Ap Britt Hildeng, Rune Kristiansen, Gunnar Breimo, Annelise Dørum, Trond Giske og Grethe Fossli. I tillegg er parlamentarisk nestleder Tom Thoresen skeptisk til utbygging av Øvre Otta.