Nyheter

Vil gjøre ørkenen grønn

Publiseringsdato: 5. juni, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

Bellona blir en av fire partnere i det svært lovende miljøprosjektet Sahara Forest Project. Målet er å bekjempe global oppvarming, øke tilgang på ferskvann og å produsere mer biomasse til ren energi.

Sahara Forest Project kombinerer saltsvanns-drivhus, konsentrert solenergi – og nå også dyrking av alger, og vil sørge for at det kan gro grønt i tørre områder, samtidig som prosjektet gir ferskvann og biomasse til ren energi.

– Vi skal løfte Sahara Forest Project til sitt fulle potensial, sier Frederic Hauge, leder i Miljøstiftelsen Bellona.

Med Bellona som partner i prosjektet kombineres også dyrking av biomasse, som alger.

Prosjektet er tidligere omtalt blant annet i Time og The Guardian som svært lovende fremtidsrettede teknologier.

Forbereder testsenter

Det neste skritt for Sahara Forest-prosjektet er å etablere et testsenter for teknologien. Forhåpentligvis er planene for et testsenter klart før FNs klimatoppmøte i København i desember.

– Vi ønsker å vise løsninger på klimakrisen. Sahara Forest Project kan være en av dem, sier Frederic Hauge.

Det nye partnerskapet ble presentert på den internasjonale klimakonferansen CC9  fredag.

Algedyrking i ørkenen

Når Bellona nå blir med i Sahara Forest Project, bidrar miljøorganisasjonen med kompetanse på miljøteknologi og alger til bruk for bærekraftig biomasse.

– Å dyrke alger og andre spennende avlinger er nødvendig for å dekke verdens behov biomasse til ren energi, sier Hauge.

– Algedyrking i kombinasjon med teknologiene i Sahara Forest Project, sørger for nye spennende muligheter, sier Michael Pawlyn, en av partnerne i Sahara Forest. Pawlyn er også en av hovedarkitektene bak det prisbelønte Eden Project, og grunnlegger av Exploration Architecture.

Sahara-partnere

Partnerne bak Sahara Forest-prosjektet har hittil vært Michael Pawlyn i tillegg til Charlie Paton, grunnlegger av The Seawater Greenhouse, og Bill Watts, Senior Partner i Max Fordham Consulting Engineers. Bellona blir nå en fjerde partner.

Hvis du ønsker en fyldigere presentasjon av The Sahara Forest Project, kan du klikke deg inn på vedlegget i høyre marg på denne siden.