Nyheter

Lansering av Bellonas havbruksweb

Publiseringsdato: 14. august, 2007

Skrevet av: Bellona

I dag lanseres Bellonas havbruksweb på oppdrettsmessen Aqua Nor 2007 i Trondheim. Nettstedet skal fungere som et oppslagsverk med informasjon om havbruksnæringens miljøutfordringer.

Bellonas havbruksweb er et helt nytt nettsted om oppdrettsnæringen og dens miljøpåvirkning. Nettstedet er det eneste i sitt slag i Norge.

Bellonas havbruksweb presenteres for første gang under Aqua Nor 2007 i Trondheim, Internettcafeen på stand 431 i hall E klokken 12.15

Rådgiver i Bellona, Marius Dalen, vil presentere det nye nettstedet. Han vil også gjøre rede for Bellonas syn på de store utfordringene oppdrettsnæringen står overfor – som problemene med lakselus og mangelen på bærekraftige råvarer til fôr i en stadig voksende industri. Rømt oppdrettsfisk er en annen svært viktig utfordring.

I fjor krevde Bellona at oppdrettsnæringen ryddet opp i problemene med rømt oppdrettsfisk innen utgangen av året. Hva er status nå?

Stor interesse

Havbruk er en av Norges aller viktigste eksportnæringer. Norsk og internasjonal presse, bedrifter, organisasjoner, studenter og andre kontakter stadig Bellona med spørsmål om miljøeffekter av norsk havbruk.

Målsetningen med Bellonas havbruksweb er at den skal kunne tilfredsstille informasjons-behovet til alle interesserte. Nettstedet skal fungere som et stort oppslagsverk, samtidig som det vil bli oppdatert kontinuerlig.

Eneste i sitt slag

Det nye nettstedet bygger på Bellonas havbruksrapport fra 2003. Et viktig mål med den rapporten var å avlive en del myter og oppklare misforståelser som er skapt av blant annet media og næringen selv.

Med det nye nettstedet har Bellona tatt skrittet videre, og skapt det første uavhengige nettstedet i Norge der du kan finne faktabasert informasjon om alt som har med miljøspørsmål knyttet til havbruk å gjøre.

Bellonas havbruksweb er bygd opp med ulike nivåer, og kan brukes av både eksperter og folk uten forkunnskaper. Bellona tar gjerne i mot konstruktive innspill til hvordan nettstedet kan utvikle seg videre.

Klikk på lenken nedenfor for å gå inn på nettstedet: