Nyheter

SFP-omtale i Science

I dette nummeret av Science ble artikkelen som handler om SFP publisert.
Zdeněk Urbánek

Publiseringsdato: 14. januar, 2011

Skrevet av: Ruth Lothe

Sahara Forest Project (SFP) vekker oppsikt rundt om i verden. Nå har også det prestisjetunge vitenskaplige tidskriftet Science presentert "take off", det vil si avtalen om rettighetene til 2200 mål land i Jordan.

Science har skrevet om startskuddet for et testanlegg i en nettartikkel og i en mer utfyllende artikkel i papirutgaven, som har overskriften «Greenhouse-Power Plant Hybrid Set To make Jordan’s Desert Bloom».

En million lesere

Science er et akademisk tidskrift, utgitt av American Association for the Advancement of Science.

Den trykte utgaven har et opplag på 130 00, men medregnet nettutgaven er lesertallet langt høyere: omlag en million leser Science hver uke.

Tidskriftet Science er regnet som et av verdens mest anerkjente vitenskaplige tidskrifter.  Alle artikler som publiseres blir vurdert av fagfeller og den første utgaven kom allerede i 1880.

Bellona ut i verden

Bellona er en av partnerne i SFP og har siden 2009 arbeidet med å, i første omgang, få realisert et testanlegg.

– Science har vært i regelmessig kontakt og fulgt oss i over et år før dette gikk i trykken, sier Frederic Hauge, leder i Bellona.

– At SFP omtales så positivt i Science er en betydelig styrke for prosjektet og dets troverdighet. Vi anser det som en betydelig anerkjennelse av det faglige arbeidet som er nedlagt, sier Joakim Hauge, CEO i SFP.

Avalen mellom Sahara Forest Project og Jordan er også omtalt i:

National Geografics

NewScientist 

DiscoveryNews