Nyheter

Bellona feirer Widvey-avgang

Bellona-leder Frederic Hauge feiret olje- og energiminister Thorild Widveys avgang med kake.
Foto: Mette Martinsen/Bellona

Publiseringsdato: 17. oktober, 2005

Skrevet av: Helle Veiersted

Bellona, med leder Frederic Hauge i spissen, feiret olje- og energiminister Thorhild Widveys avgang med kake i kantina.

Det vanket kake og tre ganger tre hurra da olje- og energiminister Thorhild Widvey gikk av i dag, i forbindelse med regjeringsskiftet. For Bellona-leder Frederic Hauge er dette en gledens dag. – Vi er svært glade for at den mest kunnskapsløse olje- og energiministeren Norge noen gang har sett, går av i dag, sier Hauge.


Hauge mener Widvey har manglet både evne og vilje til å ta inn over seg ny informasjon og ny tankegang. Widvey avviste blant annet Bellonas rapport, presentert i august i år, som beviser lønnsomheten i en CO2-verdikjede for meroljeutvinning.


– Widvey har gjennom hele sin periode operert som oljeindustriens lakei. Hun har vært totalt uten integritet, totalt viljeløs og vært langt mer opptatt av slagord enn realitet, sier han. I følge Hauge har dette spesielt vært tilfelle i forbindelse med oljeutvinning i nordområdene. – Hun har vist total innsiktsløshet og mangel på faglig gjennomgang i spørsmålet om oljeboring i nord. Gang på gang har vi sett at hun har tråkket over streken., sier han og legger til at han imidlertid tror det vil bli svært bra for de fattige nå som Widvey går av.


Dagens feiring betyr imidlertid ikke at Bellona vil stille mindre tøffe krav til den nye regjeringen. – Vi gleder oss til å være denne regjeringens største trussel, sier Frederic Hauge. – Vi vet hvor smertegrensen går og vi skal vite å bruke hele partisystemet, avslutter han.