Nyheter

UD følger Bellonas råd

Publiseringsdato: 17. februar, 2012

Skrevet av: Ruth Lothe

I en twittermelding torsdag skrev utenriksminister Jonas Gahr Støre at Norges ambassade i Moskva bli be russiske myndigheter om en forklaring på om det var våpen om bord i atom-ubåten som brant i Murmansk 29. desember. Han følger dermed opp Bellonas oppfordring.

Etter hardnakkede rykter i russisk media om at det var våpen, sannsynligvis atomvåpen, ombord på ubåten i Murmansk som i romjula hadde brann om bord, oppfordret Bellona tidligere denne uka Utenriksdepartementet om å undersøke saken.

Få det skriftelig!

Bellona sendte et brev for å gjøre UD oppmerksom på rykteflommen, og for innstendig å be norske myndigheter kreve et offisielt svar fra Russland om det virkelig var atomvåpen om bord. Jonas Gahr Støre følger opp og skriver følgende i sin twittermelding: Norges ambassade i Moskva vil be russiske myndigheter om en forklaring på om det var våpen om bord i u-båten som brant 29.12.

–Det er bra at Støre nå ber ambassaden i Moskva ta kontakt med russiske myndigeter om dette; forhåpenligvis gjøres det skriftelig, sier Frederic Hauge, leder i Bellona.