Nyheter

Over 12 000 kom til Barnas klimafestival

FOLKEHAV: 12 000 møtte opp på Barnas klimafestival på Hafslund hovedgård i Sarpsborg.
(foto: Bo Mathisen/Hafslund ASA)

Publiseringsdato: 6. juni, 2009

Skrevet av: Bellona

Over 12 000 små og store møtte fram da Hafslund og Bellona inviterte til Norges første Barnas klimafestival. Grand Prix-heltene Alexander Rybak og Frikar var blant artistene som stilte opp for klimasaken på Hafslund hovedgård lørdag.

De unge festivaldeltakerne kunne boltre seg i en rekke klimarelaterte spill, konkurranser, leker, aktiviteter og utstillinger under den store klimadagen. Alexander Rybak og Frikar var blant artistene som stilte opp for klimasaken. Moskva-heltene serverte et forrykende show foran de 12 000 som hadde møtt frem på Hafslund hovedgård.

bodytextimage_Alexander-Rybak1-2..JPG Photo: (foto: Bo Mathisen/Hafslund ASA)

– Klimaendring er et tema som bekymrer mange, men det finnes mange spennende løsninger allerede, og vi må være åpne for barns kreative innspill. Det ble presentert en rekke løsninger på Barnas klimafestival, så enten om man visste en del fra før eller ikke kunne noe, så er jeg sikker på at denne festivalen har vært både morsom og lærerik, sier Karen Onsager, kommunikasjonsdirektør i Hafslund.

Hun legger til at barn er svært opptatt av både klima og miljøproblematikk.

– Klimafestivalens fokus på lek og kreativitet er noe som kan engasjere barna ytterligere, tror Onsager.

Strålende fornøyd

Bellona-leder Frederic Hauge var strålende fornøyd med klimadagen.

– Det er fantastisk at så mange kom på Barnas klimafestival. Jeg håper mange er blitt inspirert til å bidra for et bedre klima her i dag, og at mange har fått øynene opp for at det er mange løsninger på klimakrisen, sier Frederic Hauge.

Internasjonal klimakonferanse

Barnas klimafestival ble arrangert dagen etter at den internasjonale klimakonferansen CC9 ble avsluttet på Hafslund hovedgård. Det var den verdensomspennende organisasjonen av tidligere statsledere, Club de Madrid, Miljøstiftelsen Bellona og energiselskapet Hafslund som for andre gang gikk sammen om å arrangere en stor internasjonal klimakonferanse i Norge.

Begivenheten samlet en rekke høytstående nasjonale og internasjonale representanter fra politikk, næringsliv, forskningsmiljø, organisasjonsliv og andre med relevant klimaekspertise.

I år var blant andre kronprinsparet, Robert F. Kennedy jr., utviklingsminister Erik Solheim, tidligere president for Costa Rica, José María Figueres, tidligere statsminister på New Zealand, Jennifer Shipley, tidligere president i Tanzania, Benjamin Mkapa og Nigers utenriksminister Aichatou Mindaoudou deltakere på konferansen. Under konferansen diskuterte de konkrete klimaløsninger.