Nyheter

Bellona søker energi- og klimapolitisk rådgiver

Bellonas kontor i Rådhusgata 28. Foto: Eiendomsspar
Bellonas kontor i Rådhusgata 28. Foto: Eiendomsspar

Publiseringsdato: 27. august, 2021

Skrevet av: Sunniva Furset

Bellona søker ny rådgiver til vårt arbeid med energi- og klimaløsninger. Vi søker en engasjert kollega med politisk forståelse, gode kommunikasjonsevner og evne til å samarbeide, til vårt team i Oslo.

Vil du være med å skape nye løsninger og oppnå konkrete resultater i klima- og miljøkampen? Tror du på politiske løsninger og et nært samarbeid mellom miljøorganisasjoner, næringsliv og myndigheter? Bellona søker en engasjert kollega med politisk forståelse, gode kommunikasjonsevner og vilje til å finne nye løsninger.

Miljøstiftelsen Bellona har bidratt til omfattende endringer i miljøpolitikken i Norge og internasjonalt siden 1986. Vi er i dag en etterspurt samarbeidspartner for forskning, næringsliv og offentlig sektor, og jobber med løsninger på store, komplekse miljøspørsmål. Vi har medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Felles for oss alle er et brennende engasjement og en vilje til å skape endring.

Stillingens omfang

  • Lede energi- og klimarettet påvirkningsarbeid opp mot politikere og myndigheter
  • Utvikle Bellonas arbeid innen energi- og klimapolitikk, særlig elektrifisering og omstilling til nye energibærere, politiske rammevilkår og virkemidler som virker
  • Videreutvikle Bellonas samarbeid på feltet med industri og næringsliv
  • Styrke samhandlingen mellom Bellonas kontor i Oslo, Brussel og Berlin rundt problemstillinger på EU-nivå knyttet til f.eks. Fornybardirektivet og direktivet om infrastruktur for alternativt drivstoff
  • Aktivt hente inn ny informasjon og fakta fra tilgjengelig litteratur og Bellonas nettverk

Kvalifikasjoner

  • Erfaring fra politikk eller politisk rettet arbeid i næringsliv eller organisasjonsliv
  • God kjennskap til energipolitikk og klimapolitikk generelt og Norge spesielt
  • Relevant høyere utdanning
  • Meget god muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk og engelsk
  • Erfaring med prosjektledelse er en fordel, men ikke påkrevd

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av utstyr, endring av rutiner, tilrettelegging av arbeidsoppgaver og arbeidstid.

Hvem er du?

Vi ser etter deg som ønsker å jobbe bredt med faglige spørsmål om teknologi og økonomi, politikk, media og kommunikasjon. Vi håper du er nysgjerrig, kreativ og har god menneskekunnskap. Hos oss må du kunne sette deg raskt inn i nye problemstillinger og tilegne deg fagkunnskap på flere ulike områder, og du må derfor kunne holde flere prosesser i gang samtidig. Du må være etterrettelig og i stand til å jobbe selvstendig, samtidig som du har gode samarbeidsevner og liker å jobbe i team. Vi ønsker en positiv og inkluderende medarbeider som er tydelig og ærlig i sin kommunikasjon og som ikke gir seg, selv om man ikke alltid lykkes på første forsøk.

Hva kan vi tilby deg?

Vi tilbyr spennende og varierte arbeidsdager i en kunnskapsrik organisasjon med dyktige og engasjerte kollegaer. Vi har et stort kontaktnett nasjonalt og internasjonalt, og du får mulighet til å utforme egne initiativer og mål for arbeidet. Du vil jobbe i et tverrfaglig team, og vil få anledning til å bruke dine evner, kompetanse og ditt engasjement for miljø og klima hver dag. Stillingen innebærer fleksibel arbeidstid, og det vil kunne være mer arbeidsintensive perioder. Arbeidssted vil være Bellonas kontor i Oslo, men noe reising må påregnes. Egen kantineordning, og gode pensjons- og forsikringsavtaler.

Har du spørsmål om stillingen kan du kontakte fagsjef Christian Eriksen på chrise@bellona.no eller 98 48 83 98.

Søknad med CV (uten bilde) sendes til post@bellona.no og merkes «Søknad energirådgiver».

Søknadsfrist er 30.10.2021, med ønsket tiltredelse i løpet av vinteren 2021/2022. Aktuelle kandidater vil bli kalt inn til intervju fortløpende. Du vil motta bekreftelse på mottatt søknad og status innen en uke etter søknaden er sendt.

Om Bellona

Bellona er en allmennyttig miljøstiftelse som har som formål å arbeide for økt økologisk forståelse og vern av natur, miljø og helse. Stiftelsen skal igangsette tiltak som fremmer dette formålet. Vår visjon er et karbon-negativt samfunn med restorativ vekst og vi har ingen partipolitisk tilhørighet.

Siden 1986 har Miljøstiftelsen Bellona bidratt til omfattende endringer i miljøpolitikken, både i Norge og internasjonalt. Vi har et systemperspektiv og jobber bredt med løsninger på store, komplekse miljøspørsmål. Våre 65 medarbeidere i Oslo, Brussel, Murmansk, St. Petersburg, London og Berlin jobber med politikk, teknologi, vitenskap og formidling på tvers av landegrenser og tradisjonelle sektorer. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.

Nøkkelord

Energi, politikk, klima, miljø, elektrifisering, rådgivning, påvirkningsarbeid