Nyheter

Selger søppelkverner ulovlig

3a42464cf8fb3a2d9f4397c9b7cf6691
Bellona mener våtorganisk avfall, som matavfall, ikke har noe i avløpsnettet å gjøre.

Publiseringsdato: 1. september, 2006

Skrevet av: 3926

I en pressemelding til Bellona Web hevder Bransdal, som driver nettstedet netthandelen.no, at forbudet mot avfallskverner skyldes at kommunene vil tape penger når avfallsmengden blir mindre.
– Grunnen til at miljøverndepartementet har lagt ned forbud mot dette er at det er dårlig kildesortering, sier Brastad. – Man blander høyverdig og rent matavfall med kloakk som ofte inneholder tungmetaller og miljøgifter, sier han. – Når man i tillegg sender dette ut som kloakk i et norsk kloakknett med store lekkasjer og betydelig investeringsbehov, så sier det seg selv at dette er svært lite miljøvennlig.

Selv skriver Brandsdal i pressemeldingen at han har mottatt mange hissige brev fra det offentlige, noe han stiller seg helt uforstående til:
– Jeg synes det er helt utrolig. Her viser folk seg som miljøbevisste ved å faktisk skaffe seg slikt utstyr. Det offentlige burde applaudere innsatsen og iveren folk legger ned, skriver han. Olaf Brastad i Bellona deler ikke Brandsdals vurdering:
– Dette viser jo at mannen er fullstendig kunnskapsløs. Det våtorganiske avfallet er langt mer enn det som kan gå gjennom en avfallskvern.