Nyheter

– Sats på full rensing snarest!

Publiseringsdato: 5. februar, 2007

Skrevet av: Anne Karin Sæther

Bellona anbefaler bygging av storskala CO2-rensing på Kårstø så snart som mulig, og oppfordrer Regjeringen til å gi en snarlig avklaring på rammevilkårene. Disse rådene er en del av Bellonas høringsuttalelse om Kårstø, som Olje- og energidepartementet nylig har fått.

Fredag 26. januar var Bellona til stede på et samråd hos regjeringen for å gi råd om det videre arbeidet knyttet til CO2-håndtering på Kårstø.

På dette møtet deltok olje- og energiminister Odd Roger Enoksen, nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen og miljøvernminister Helen Bjørnøy, samt lederne av Gassnova og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). I panelet deltok representanter fra miljøorganisasjoner, selskaper, forskningsinstitusjoner og arbeidslivsorganisasjoner.

Olje- og energiministeren inviterte alle som ønsket det til å komme med innspill innen 31. januar 2007. I boksen til høyre finner du dokumentet "Bellonas innspill til OED om CO2-håndtering på Kårstø".

Bellona deltok også på et innspill sammen med Natur og Ungdom, Norges Naturvernforbund, WWF og Zero. Dette innlegget er kalt ”Felles innspill til OED om CO2-håndtering på Kårstø”.

For å se alle innspillene som er kommet til Olje- og energidepartementet, klikk på den eksterne linken.