Nyheter

OLF må tåle at det stilles spørsmål

Frederic Hauge
(Foto: Anne Karin Sæther)

Publiseringsdato: 3. september, 2010

Skrevet av: Frederic Hauge

Knut Thorvaldsen i OLF anklager Bellona for å basere seg på følelser, men unngår selv konsekvent å si noe om de undersøkelsene vi viser til, skriver Frederic Hauge i dette innlegget.

Oljeindustriens landsforening (OLF) har svart på mitt innlegg i Aftenposten «Oljelobbyens løgner» ved å hevde at Bellona baserer seg på følelser, mens oljebransjen sitter på fakta. Et skoleeksempel på oljelobbyens sleipe retorikk!

Knut Thorvaldsen i OLF mener at «følelser og udokumenterte påstander passer bedre enn fakta» for Bellona. Interessant nok unngår han konsekvent å si noe om de undersøkelsene vi viste til, som Petroleumstilsynets risikorapport. Der står det, svart på hvitt, at 72 hendelser hadde potensial til å bli en storulykke i 2009, og at bransjen ikke har nådd sine mål om færre lekkasjer. Mener OLF at tilsynets rapport er føleri?

Bellona viste til den alvorlige hendelsen på Snorre A i 2004, der Statoil var en gnist unna en katastrofal oljeulykke som kunne blitt større enn den i Mexicogolfen (Thorvaldsen kan lese granskningsrapporten og snakke med plattformsjefen). Vi viste også til at Statoil har mistet kontrollen på Gullfaks C flere ganger det siste året, med potensielt dramatiske konsekvenser. Vi tviler ikke på at alle de som jobber i oljebransjen ønsker størst mulig sikkerhet, men samtidig ser vi et stort press på inntjening, aldrende installasjoner og stadige brudd på regelverk. OLF må tåle at vi stiller spørsmål ved disse tingene.