Nyheter

Desilitersbilen er presentert

Litersbilen fra Volkswagen. Flere bilder finnes på bilnorge.no (se link under)

Publiseringsdato: 18. april, 2002

Skrevet av: Sondre Grinna

Det har vært et gyllent mål for bilindustrien å lage en bil som går 3 mil på en liter drivstoff. Volkswagen har lenge sagt at de skal gå lenger. Nå har de demonstrert bilen som går 10 mil på en liter diesel.

 

 

Det er bilnorge.no som melder at bilen ble kjørt fra Wolfsberg til Hamburg sist søndag. Strekningen er 230 km, men bruktet kun 2,1 liter diesel. Bilen er en toseter der setene er plassert etter hverandre for å redusere luftmotstanden. Bilen blir da bare 125 cm bred og veier 290 kg. Motoren er en 0,3 liter direkteinnsprøytet dieselmotor på 8,5 hestekrefter.

Under testturen satt avtroppende VW-sjef Ferdinand Piëch ved rattet, mens passasjeren var påtroppende sjef Bernd Pischetsrieder. Piëch hadde lovet å bygge en slik bil før han skulle gå av, noe han rakk akkurat. Sammen gjennomførte de turen med en snittfart på 75 km/t.

Bilen er foreløpig en prototype og vil ikke komme i produksjon før om en 7-8 år (?!). Innen den tid skulle den kunne være moden for å kjøres med hydrogen og brenselceller. Flere bilder finnes hos www.bilnorge.no