Nyheter

Rykter om 0,2 liters bil fra VW

VW

Publiseringsdato: 10. mars, 2003

Skrevet av: Sondre Grinna

Et tysk bilblad påstår at Volkswagen bygger en bil som kombinerer god ytelse, lavt forbruk og et utseende som vil smelte ethvert hjerte.

Det tyske bilbladet Auto.T-Online påstår at Volkswagens ingeniører nå arbeider med nok en bil med superlavt forbruk. VW’s konsept bil som er vist på bildet skal visstnok ikke bruke mer enn 0,2 lite på mila.

Bilbladet påstår at bilen skal veie 700 kg og ha en 61 hestekrefters 1,2 liters turbo dieselmotor. Null til hundre skal gå på 12 sekunder og toppfarten ligger på 180 km/t.

VW kan lavforbruksbiler
Hvis kildens tall stemmer så er dette imponerende av Volkswagen. Det er ikke lenge siden 0,3 liter pr mil ble sett på som drømmegrensen. VW har for et par år tilbake laget en bil som klarte under 0,3. Denne bilen, Lupo 3L TDI, er i vanlig salg i dag, men ikke Norge på grunn av lav etterspørsel.

VW laget også en bil som kun brukte 0,1 liter på mila, men her var setene plassert etter hverandre og plassen for øvrig var ikke stort å skryte av. Holder den nye bilen hva bilbladet lover, er det en bil som ser meget spennende ut.