Nyheter

Prius populær i Japan

Bellona

Publiseringsdato: 10. oktober, 2003

Skrevet av: Sondre Grinna

Den nye og forbedrede modellen av Prius ble sluppet i Japan 1. september. Salget av hybridbilen har sprengt alle forventninger.

I følge bilnorge.no har Toyota fått bestilling på 17.500 Prius siden bilene ble lagt ut for salg 1. september. Dette skal være nesten seks ganger flere biler enn man hadde forventet. Forventningene lå på 3000 biler i måneden, så denne må kalles en braksuksess.

Bellona fikk mulighet for å se bilen allerede i vår og forstår hvorfor bilen er blitt populær. – Dette er valget for de som har behov for en større bil enn en småbil, sier fagmedarbeider Isak Oksvold i Bellona. Prius er nå kommet i større utgave men med bedre miljøegenskaper. Dette gjør at den frir til en større kjøpergruppe. Bilen kommer til Norge i april i følge Toyota Norge.

Hybridbiler har både forbrenningsmotor og elmotor, og ved å veksle mellom disse får man til et lavere forbruk. I tillegg er bilen bygget med lav luftmotstand og lette komponenter. Dagens utgave er allerede det beste miljøvalget i sin klasse blant bilene med vanlig drivstoff, i følge den grønne bilorganisasjonen Gröna bilister i Sverige

Toyota benytter også hybridteknologien i sin brenselcellebil. Ford bruker hybridteknologi for å effektivisere bruk av hydrogen i forbrenningsmotor. Med utviklingen som skjer innen rensing dieseleksos, er Bellona spent på nå første diesel-hybrid kommer.