Nyheter

Elbiler viste muskler

Rolf Lie og Tom Granli er stolte vinnere av årets El-Rallye Monte-Carlo, med vinnerbilen, en ny Kewet fra Kollega Bil i mellom seg.

Publiseringsdato: 25. januar, 2001

Skrevet av: Marius Holm

37 biler deltok i årets Elbil-rally i Oslo. Etter en svært krevende løype til både Sørkedalen og Bygdøy, kom hele 34 biler til mål. Vesle Kewet fra Kollega Bil var best, og slo alle storebrødrene fra Th!nk og Peugeot.

El-Rallye Monte-Carlo 2001:

Den vesle Kewet’n, som produseres av Kollega Bil AS på Sandaker i Oslo, gjorde storeslem i årets El-Rally Monte-Carlo, som er 17.mai for norske elbilentusiaster. Riktignok ble Kewet først slått av en Toyota Prius, men med sin 1,5 liters bensinmotor kan ikke Toyotas hybridbil regnes som elektrisk, selv om man legger den største godviljen til. Bellona la inn offisiell protest mot at Prius ble utropt til vinner, og protesten ble tatt til følge av arrangørene. Dermed ble Rolf Lie og Tom Granli vinnere i en 2000 modell Kewet.

Petter Solberg leverte varene
Bellona stilte sterkt i årets løp, med hele 4 biler på startstreken. Men med plasseringer fra trettende til nittende, klarte ingen å slå rallyesset Petter Solberg, som kom på en svært anstendig femte plass i en Th!nk. Det hører likevel med til historien at to av Bellonas biler gjorde det svært overbevisende, særlig på den siste fartsetappen, der Rune Haaland i sin gule Kewet var aller raskest.

Krevende løype
Deltagerne i løpet gjorde fordommene mot elbiler til skamme. Bare tre biler som startet på halvt batteri, måtte bryte løpet før mål på grunn av tomt batteri. Løypa var krevende, og lang, med stor stigning opp til Sørkedalen, hvor slapseføret tæret hardt på kreftene. Likevel var det altså 34 biler som kom velberget i mål, med mange nyfrelste elbilførere ombord.