Nyheter

Think flagger ut

Helle Veiersted

Publiseringsdato: 27. august, 2009

Skrevet av: Ola Innset

Elbilprodusenten Think har besluttet å flytte produksjonen utenlands. – Så lenge det blir produsert elbiler så er det ikke så nøye for oss hvor de produseres, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

– Det er godt at det endelig har kommet en løsning på dette, og at Think fortsatt vil bli produsert, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Flytter produksjonen

Elbilprodusenten Think holder til på Fornebu utenfor Oslo, men har tidligere hatt fabrikk på Aurskog i Akershus. Nå har de bestemt å flytte produksjonen av elbiler til Finland, mens batteriene skal produseres i USA, trolig ved fabrikken Indiana.

Utvikling og design beholdes inntil videre i Norge.

Omstrukturering

Avgjørelsen om å flytte produksjonen ut av landet er del av en større omstrukturering for å redde driften av selskapet, og kommer etter lang tids usikkerhet rundt den videre driften av Think. I dag møtte representanter for firmaet i skifteretten hvor de presenterte gjeldsavtalen som er forhandlet fram med kreditorene. Til å dekke både betaling av gjeld og kapital til videre drift, har selskapet skaffet 250 millioner kroner.

Regjeringen får nå kritikk for at de ikke har gått inn og støttet Think økonomisk slik at produksjonen kunne bevares i Norge.

Nederlag

Samferdselsminister Liv Signe Navarsæthe (Sp) sier til Teknisk Ukeblad at dette er et nederlag for norsk miljøteknologi. Bellona-leder Frederic Hauge er ikke like skuffet:

– Norge er ingen stor bilnasjon og vi i Bellona er mer opptatt av miljøpolitikk enn distriktspolitikk. Derfor er vi bare glade for at produksjonen av Think i det hele tatt kan fortsette, sier han.