Nyheter

IKEA går for hydrogen

IKEA på hydrogen: Denne OPELen drevet av hydrogen skal gå i Berlin.
GM-OPEL

Publiseringsdato: 3. juni, 2005

Skrevet av: Isak Oksvold

Det er i første omgang IKEA i Berlin som tar steget inn i hydrogenalderen. Møbelgiganten vil der i ta i bruk en OPEL Zafira HydroGen3 i operativ drift i selskapets serviceavdeling.

I følge en pressemelding fra GM/IKEA vil hydrogen-Zafiraen inngå i en praktisk test som startet i Berlin i dag, 03.06.05. IKEA og Opel vil samle erfaringer med det hydrogenbaserte fremdriftssystemet som en del av prosjektet Clean Energy Partnership (CEP – Partnerskap for miljøvennlig energi). To IKEA-medarbeidere har fått opplæring i å samle data om kjøringen under sine servicebesøk. Zafiraen kjører på flytende hydrogen.

Miljø viktig for IKEA
Peter Betzel, konstituert administrerende direktør for IKEA Tyskland, uttalte følgende i forbindelse med lanseringen:

– IKEA har som prinsipp at vi skal redusere skadelige påvirkninger på miljøet så mye som mulig på alle områder. Vi er derfor glade for å kunne bidra til å bringe brenselcelle-teknologien et skritt nærmere daglig bruk ved å bruke bilen til serviceturer fra IKEA Spandau. Det er stort behov for miljøvennlige biler. Hvis vi i fremtiden kan bruke hydrogen som en energibærer i stor skala, vil bilkjøring bli vesentlig mer konkurransedyktig sett fra en miljøvinkel, la Betzel til.

Tidligere vist i Norge
Opel Zafiraen som nå går for IKEA i Tyskland ble tidligere vist frem i forbindelse med OPEL fuelcell Marathon, hvor én Hydrogen-brenselcelle Zafira kjørte helt fra Hammerfest til Lisboa i Portugal. Dette var for å demonstrere påliteligheten ved hydrogensystemene i bilen.