Nyheter

Bellona på ONS

Publiseringsdato: 19. august, 2008

Bellona er representert på Offshore Northern Seas-messen i Stavanger 26.-29. august, og arrangerer blant annet et seminar om oljeindustriens rolle i kampen mot klimaendringene.

Offshore Northern Seas-messen (ONS) arrangeres i Stavanger fra 26.-29. August. ONS har i utgangspunktet vært en messe og en konferanse for oljeindustrien, men andre former for energi enn de fossile er i ferd med å få plass.

Utslipp fra fossile brennstoffer er en av hovedårsakene til de menneskeskapte klimaendringene. For Bellona er det derfor svært viktig å stille strenge krav til oljebransjen. Bellona kommer til å møte bransjen med sine krav i Stavanger.

Mandag 25. august arrangerte Bellona seminaret «How to combat global warming – is there a role for the oil and gas industry in the future of energy?». Der stilte vi spørsmål ved hvilken rolle oljeindustrien og internasjonale investorer kan ha i kampen mot klimaendringene.

SE OPPTAK AV BELLONAS SEMINAR HER

The role of Sovereign Wealth Funds in financing a clean energy future
(Henriette Westhrin, State secretary of Finance)

Fossil dinosaurs and the challenge of global warming
(Frederic Hauge, Bellona)

How to combat global warming – the Bellona scenario
(Ane Brunvoll, Bjørn Utgård & Aage Stangeland, Bellona)

Policies for change
(Marius Holm, Bellona)

Can energy companies make more profit despite selling less?
(Anthony White, Climate Change Capital)

The promise of our energy future
(Lois Quam, Piper Jaffray)

Frederic Hauge holdt foredraget ”Fossil dinosaurs and the challenge of global warming”, mens Lois Quam og Anthony White er to meget solide eksterne foredragsholdere som snakket om klimainvesteringer. Quam og White jobber begge på internasjonalt toppnivå med grønne investeringer.

Her er programmet til Bellonas klimaseminar.

Les Bellonas nettsaker fra Offshore Northern Seas i Stavanger i boksen til høyre på siden.