Nyheter

Bellona på ONS

Frederic Hauge, leder Miljøstiftelsen Bellona.
(Foto: Anne Karin Sæther/Bellona)

Publiseringsdato: 20. august, 2010

Skrevet av: Annicken Vargel

Verdens nest største oljemesse, ONS, starter i Stavanger neste uke. Bellona vil være sterkt tilstede med seminarer og debatter - og tilby “Petroholic Rehab” for dem som er klare for å innse at fremtiden er grønn.

Tema for den nittende utgaven av oljemessen, er “Energy for more people”. Utfordringen er like vanskelig som den er opplagt: Hvordan dekke verdens energibehov samtidig som vi reduserer og faser ut fossil og forurensende olje?

Konsekvenser av Deepwater Horizon

Bellona vil mandag arrangere et seminar på Hall Toll i Stavanger, som tar for seg risikoene og utfordringene ved oljeutvinning i Norge og resten av verden – sett i lys av Deepwater Horizon-ulykken. Blant foredragsholderne er Peter Lehner, daglig leder i Natural Resources Defense Council, som skal snakke om erfaringene man har gjort seg av Deepwater Horizon og amerikansk klima- og energipolitikk.

Seniorrådgiver Per Holand i Exprosoft vil redegjøre for offshore utblåsninger globalt fra 1980 til 2007, og Norges Meterologiske Institutt, Havforskningsinstituttet og Bellona vil sammen beskrive konsekvensene av oljesøl i det sårbare området fra Røst til Nordkapp.
Leder i Bellona, Frederic Hauge, vil også snakke om hvordan vi skal gå fra svart olje til grønn ørken, ved hjelp av Sahara Forest Project.

Egen stand på messeområdet

Bellona vil også være tilstede med en egen stand i Renewable Energy Park på messeområrådet, og torsdag vil Paal Frisvold og Tone Knudsen fra Bellona holde presentasjoner på den såkalte Centre Court der. De vil og snakke om henholdsvis “Fra demonstrasjon til kommersialisering” og “Karbon negative – broen over til den nye energifremtiden”.