Event
Marin plastforurensning – hvordan kan havbruksnæringen bidra til å redusere problemet?
Tid og sted
20. august, 2019
12.30-13.30
AquaNor, Trondheim
Event
Marin plastforurensning – hvordan kan havbruksnæringen bidra til å redusere problemet?
Tid og sted: Trondheim, tirsdag 20 august kl.12.30-13.30. Møterom «Backstage» i Hall A, messeområdet.
Bellona gir et generelt innblikk i status for marin plastforsøpling langs vår egen kyst, ulike kilder og oppdrettsnæringas rolle – med fokus på hvordan den kan bidra til å redusere problemet. Grieg Seafood og Bellona har gått sammen i et prosjekt der de ønsker å sette fokus på oppdrettsnæringens plastforbruk og kartlegge eventuelle lekkasjer til miljøet.
Hør Grieg Seafood forteller om erfaringer gjort så langt i prosjektet, tiltak hittil og vider mål. Nordlandsforskning vil fortelle om foreløpige resultater fra deres FHF prosjektet, HAVPLAST, som innebærer 17 tiltak sjømatnæringen kan iverksette for å redusere plastforurensningen.
12.30-12.45 | Marin plastforurensning – hvordan kan havbruksnæringen bidra til å redusere problemet? | Kari Torp, seniorrådgiver havbruk, Bellona |
12.45-13.00 | Grieg Seafood ASA – erfaringer og status i plast-prosjektet. | Vidar Aamo Nikolaisen, produksjonssjef sjø Grieg Seafood Finnmark |
13.00-13.15 | Effektive tiltak – hvem har ansvaret? Erfaringer fra FHF-prosjektet HAVPLAST |
Ingrid Bay-Larsen, Nordlandsforskning |
13.15-13.30 | Spørsmål og diskusjon | Publikum |