Nyheter

Bellona styrker sitt globale klimaarbeid

Joakim Hauge er ansatt som Global Head of Science and Strategy i Bellona.
Joakim Hauge er ansatt som Global Head of Science and Strategy i Bellona.
Sissel Forsberg, Bellona

Publiseringsdato: 11. august, 2024

Skrevet av: Signy Fardal

Joakim Hauge er ansatt som Global Head of Science and Strategy i Miljøstiftelsen Bellona. –Ved å opprette denne stillingen bekrefter vi vår posisjon som en internasjonal klimastiftelse som tar utgangspunkt i fakta og vitenskap for å løse klimakrisen, sier daglig leder (CEO) i Bellona, Nina Hjellegjerde.

– Global Head of Science and Strategy er en nyopprettet og ekstremt viktig stilling i organisasjon, sier Hjellegjerde.

Joakim Hauge har ledet bioøkonomiteamet i Oslo siden 2020 etter å ha vært CEO for Bellona-initiativet Sahara Forest Project i nærmere ti år. Han har sammen med sitt team etablert Bellona som et av de fremste miljøene på bioøkonomiske spørsmål, og vært en sterk stemme i utviklingen av norsk politikk på dette området.

Hauge har også gjennom årene utviklet et internasjonalt nettverk med tunge aktører innenfor vitenskap og teknologi.

– Hans strukturerte tilnærming og visjonære tenkning gjør ham meget godt egnet for rollen. Jeg er også veldig glad for at vi kan bruke Joakims lange Bellona-erfaring i en rolle som er både ny, kompleks og krevende, sier Hjellegjerde.

Internasjonal ledergruppe

Stillingen inngår i en nyopprettet internasjonal ledergruppe for Bellonas kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin, og rapporter til CEO. Global Head of Science and Strategy vil ha hovedansvar for Bellonas strategiutvikling og skal bidra til å styrke samhandling, koordinering og synergier mellom avdelinger og de ulike kontorene i Bellona. Samtidig vil stillingen ha hovedansvar for å definere og iverksette en overordnet retning og struktur for stiftelsens vitenskapelige og teknologiske arbeid.

– Bellona har med sitt fokus på økologi i samspill med vitenskap, innovasjon og teknologi etablert seg som en sentral premissleverandør i miljø- og klimadebatten gjennom flere tiår, ikke bare i Norge, men også i EU. Stillingen som Global Head of Science and Strategy er en særdeles spennende mulighet til å bidra i videreutviklingen av Bellona, sier Joakim Hauge og legger til:

– Nå gleder jeg meg til å jobbe sammen med fantastisk dyktige kollegaer for å styrke Bellonas internasjonale slagkraft. Sammen skal vi utfordre hverandre, våre partnere og resten av samfunnet for å få på plass fremtidens natur- og miljøløsninger.