Nyheter

EU-skryt av Bellona

Kurt Vandenberghe, Generaldirektør for DG CLIMA i EU-kommisjonen.
Kurt Vandenberghe, Generaldirektør for DG CLIMA i EU-kommisjonen.
Foto: Bellona Europa

Publiseringsdato: 7. oktober, 2024

Skrevet av: Signy Fardal

– Hvis Bellona ikke fantes, måtte vi ha funnet dere opp, sa generaldirektør for DG CLIMA i EU-kommisjonen, Kurt Vandenberghe, da han åpnet Bellonas Climate Action Conference i Brussel i forrige uke.

Tirsdag 1.oktober feiret Bellona 30 år i Brussel med å arrangere Bellona Climate Action Conference. Hovedtaleren var ingen ringere enn EUs toppbyråkrat på klima, Kurt Vandenberghe. Generaldirektøren hadde ett klart budskap; Green Deal, som er EU kommisjonens strategi for å gjøre den europeiske unionen klimanøytral innen 2050, er kommet for å bli.

Han understreket at den europeiske grønne avtalen er avgjørende for Europas miljøframtid, for å nå netto-null innen 2050 og for å sikre økonomisk stabilitet. Han sa videre at å holde kursen ikke bare handler om klimatiltak – det handler også om å holde seg konkurransedyktig i det globale kappløpet mot «net-zero».

– Bellonas veikart sier alt

– Bellonas veikart for de neste fem årene sier alt; utbygging av klimainfrastruktur, vitenskapsbasert politikkutforming og velfungerende markeder for en null-utslipps verden. Det er akkurat det vi har foran oss, sa Vandenberghe.
Vandenberghe sa at EU-kommisjonen ser fram til å fortsette å jobbe sammen med beslutningstakere, industri, akademia og sivilsamfunnsorganisasjoner mot en felles ambisjon om å akselerere klimaløsninger og dekarbonisere europeisk industri.

Bellona Climate Action Conference arrangerte fire ulike paneler om transformering av energisystemer, utvikling av ledende markeder for lavkarbonprodukter, utplassering av CO2-infrastruktur og effektiv karbonprising og nøkkelstrategier for å drive industriell avkarbonisering.

Se hele konferansen på denne lenka: https://lnkd.in/d7qcVVFN