Event
Frokostmøte: Er den norske laksen klar for Paris?
Tid og sted
15. mars, 2023
08:15 - 09:30
Pakkhuset Oslo, Nedre Slottsgate 2C
Event
Frokostmøte: Er den norske laksen klar for Paris?
|
|
Oppdatert klimaregnskap, nye bærekraftige fôrråvarer og utformingen av samfunnsoppdraget. SINTEF Ocean og Råvareløftet v/Bellona presenterer de to viktigste klimarapportene for norsk havbruk og inviterer til politisk debatt.
Tid: Onsdag 15. mars kl. 08.15-09.30 ( Frokost serveres fra 07.45) Sted: Pakkhuset Oslo, Nedre Slottsgate 2C – eller digital deltakelse |
Påmelding |
Oppdatert klimarapport for havbruksnæringenHar du hørt politikere, forskere og næringsliv snakke om havbruksnæringens klimafotavtrykk? Mest sannsynlig er tallene de bruker hentet fra SINTEF Oceans rapport: klimaregnskap for norsk havbruk, som er den tredje analysen siden 2009. Hva er de viktigste tiltakene for å få ned klimautslippene og har innsatsen fra næringen hatt noen effekt? Få med deg de siste beregningene når SINTEF Ocean og Asplan Viak presenterer den nyeste versjon av sin store klimarapport SINTEF Open: Greenhouse gas emissions of Norwegian salmon products. Arbeidet er finansiert av FHF og utført av SINTEF Ocean AS, Asplan Viak AS og RISE: Forskningsinstituttet i Sverige i tett samarbeid med flere næringsaktører. Råvareløftets veikart og rapportserie for nye fôrråvarerFôret til laksen utgjør fortsatt hoveddelen av klimautslippene i havbruksnæringen. Hvordan skal vi få flere bærekraftige fôrråvarer med lavere klimaavtrykk? Hvilke norske råvarer kan gi mest klimakutt og raskest skaleres opp? Hvor stort kan det norske råvareløftet bli på totalt? Råvareløftet, en samarbeidsplattform mellom Bellona, Sjømat Norge og 9 næringsaktører, lanserte nylig 11 barrierestudier og et veikart i «Hva skal laksen spise?«. På frokostmøtet 15. mars kan du fysisk eller digitalt få en oppsummering av hovedkonklusjonene – hvilke barrierer er de viktigste og hvilke nye fôrråvarer kan bidra mest frem mot 2030 og 2040. Politikerdebatt: Samfunnsoppdraget for bærekraftig fôrI midten av februar vedtok Stortinget at det etableres et samfunnsoppdrag på bærekraftig fôr med mål om at alt fôr til oppdrettsfisk og husdyr skal komme fra bærekraftige kilder og bidra til å redusere klimagassutslippene i matsystemene. Hvorfor er fôr så viktig for klimakutt at det har fått et eget samfunnsoppdrag? Vi inviterer til politisk debatt. Har du spørsmål kontakt thomas@bellona.no |
|