Event

Utslippsfrie byggeplasser – klimaløsning der kommunene sitter på nøkkelen

Registrer deg

Tid og sted

14. august, 2019

10:15-11:45

MØR Biffhus, Arendal

Arendalsuka 2019:

Utslippsfrie byggeplasser – klimaløsning der kommunene sitter på nøkkelen

TID: 10:15-11:45, 14. august 2019
STED: MØR Biffhus Arendal
ARRANGØR: Bellona, EFO og Nelfo

Utslipp fra byggeplassene er de glemte utslippene, som må komme ned mot null. Utslippsfrie byggeplasser fjerner utslipp og støy og gir bedre arbeids- og bomiljø.

Utslippsfrie byggeplasser er en klimaløsning der kommunene sitter på nøkkelen, som stor innkjøper og som myndighet. Noen kommuner går nå virkelig opp løypa for alle andre. Og slike gode eksempler skal vi få høre på seminaret. Hvordan gikk de frem og hvordan løste de utfordringene som oppstod underveis? Vi ønsker å bruke eksempelets makt for å vise at det er mulig. Utstyret finnes og med god planlegging har vi som regel nok utslippsfri energi tilgjengelig allerede i byggefasen. Gode eksempler kan altså forandre noe man mente ikke kunne forandres. Hva skal til for å komme fra de gode eksemplene til bred utrulling?

I seminaret spør vi politikerne hva de, fra sine ståsted, kan gjøre for å legge til rette for at utslippsfrie byggeplasser skal bli standarden i kommunene. Hva må gjøres sentralt fra Storting og regjering og hva kan kommunene selv gjøre? Program kommer.

MEDVIRKENDE:

  • Tore Strandskog, Næringspolitisk direktør, Nelfo
  • Frank Jaegtnes, Adm. drektør, EFO
  • Christina Ianssen, Rådgiver, Bellona
Kontaktperson:
Tom Schjerven, Informasjonssjef, Nelfo, 90062698tom.schjerven@nelfo.no