Nyheter

Søppelsalg på internett

(Foto: Gronn Hverdag)

Publiseringsdato: 26. april, 2007

I helgen arrangeres Gjenbruksdagene 2007, en miljødugnad som oppfordrer nordmenn til å selge gjenstander de ikke lenger ønsker å bruke. Slik håper arrangørene å komme bruk- og kastkulturen til livs.

– Målet er at minst 100.000 produkter skal bli solgt eller gitt bort i løpet av aksjonen. Samtidig skal vi sette gjenbruk på dagsorden og bidra til at flere selger eller gir bort brukte produkter fremfor å kaste dem i fremtiden, sier Tone Granaas i Grønn Hverdag.

Gratis rubrikkannonser

Gjenbruksdagene arrangeres for første gang denne helgen og er et samarbeid mellom organisasjonene Grønn Hverdag, Hold Norge Rent, Elretur, LOOP og Avfall Norge, samt nettauksjonen qxl.no.

Sistnevnte tilbyr gratis rubrikkannonser hele helgen Håpet er at en nettbasert dugnad skal engasjere dugnadstrøtte nordmenn til å ta et tak for miljøet. Istedenfor å kaste gjenstander du ikke trenger lenger får du nå muligheten til å selge dem. Det er også muligheter for å gjøre et kupp på noen andres skrot.

– Ved å legge ut produkter man ikke trenger på qxl.no kan man attpåtil tjene penger på å være miljøvennlige. Det håper vi vil sikre rekordhøy oppslutning for Gjenbruksdagene 2007, sier Tone Granaas.

Må se på hva vi kjøper også

Styreleder Olaf Brastad i Bellona synes dette er et godt initiativ, og peker på at vi gjenvinner stadig mer av avfallet vårt, men at det økende forbruket allikevel sørger for stadig vekst i søppelberget.

– Det er viktig å ikke bare se på hva vi kaster, men på hva vi kjøper også, sier han til Bellona Web.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå var det en 14 prosents økning i mengden avfall som gikk til gjenvinning og forbrenning fra 2004 til 2005. Total mengde avfall per person i Norge i 2005 var 407 kg. Bare Island og Irland kaster mer.

– Gjennom å se på hva vi kaster kan vi lære noe om hva vi bør kjøpe, avslutter Brastad.