Nyheter

Solheim fikk SmartCity-rapport

(Foto: Ola Innset / Bellona)

Publiseringsdato: 11. september, 2009

Skrevet av: Ola Innset

Bellona, Siemens og Trondheim kommune overrakte i går rapporten som skal gjøre Trondheim verdensledende på energieffektivisering. – Gjennom energieffektivisering kan man både kutte utslipp, og skaffe finansiering til andre utslippskutt, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

– Det er avgjørende at store aktører som Trondheim Kommune går foran for å vise at dette er mulig, sa Bellona-leder Frederic Hauge til miljøvernministeren i går.

Smartere bruk

Siemens plassjef i Trondheim, Otto Frøseth, Trondheims varaordfører Knut Fagerbakke og Frederic Hauge var i går på miljøvernminister Erik Solheims kontor for å overrekke rapporten ”Trondheim SmartCity”.

Rapporten viser hvordan Trondheim skal redusere sitt energiforbruk gjennom smartere bruk, og uten kutt i levestandard. Prosjektet i Trondheim skal være et foregangsprosjekt for andre byer.

Sitter langt inne

Miljøvernminister Erik Solheim var imponert over arbeidet som Siemens og Bellona gjør sammen med Trondheim Kommune, og var interessert i hvordan man kunne utløse energieffektiviserings-tiltak:

– Vi vet at disse tiltakene ikke bare er billige, men til og med gjør at vi sparer penger. Teknologien er der også, men likevel sitter tiltakene langt inne. Hvorfor får vi ikke dette til å skje? spurte han.

Skape kompetanse

– Vi har valgt å snu på spørsmålet, forklarte Hauge.

– Hva er det som får det til å skje? Svaret på det er at store aktører er nødt til å gå foran. Det skaper kompetanse og erfaringer som så blir viktige for mindre aktører som har vanskeligere for å begynne på dette alene.

Les mer om Trondheim Smart City her.