Nyheter

Bellonahuset er innflyttingsklart!

Daglig leder i Bellona, Nils Bøhmer, fikk i dag nøkkelen til miljøstiftelsens nye kontor.
Foto: Andreas Mathismoen/Bellona

Publiseringsdato: 28. oktober, 2010

Skrevet av: Ruth Astrid Sæter

Drøyt et år har det tatt å bygge Bellonahuset, et av Norges mest energieffektive kontorbygg. I dag fikk Bellona nøkkelen til sitt nye hjem.

Slik seg hør og bør var det en formell overtakelse av nøklene til det nye kontorbygget på Vulkantomta ved Akerselva i ettermiddag. Klokken 12 fikk byggherren nøkkelen fra entreprenøren, og en halvtime senere var det leietaker Bellonas tur til å få en nøkkel, overrakt fra byggherren.

– Gleder oss

Daglig leder Nils Bøhmer tok imot nøkkelen på vegne av Bellona.

– Vi er stolte over å kunne flytte inn i våre nye miljøvennlige kontorlokaler. Et av målene med prosjektet er å sette en standard for utvilking av nye og miljøvennlige bygg, og det har vi fått til! sa Bøhmer ved overrekkelsen.

Det er Vulkan/Aspelin Ramm som er byggherre, mens Veidekke har vært hovedentreprenør på prosjektet. Fra starten av har Bellona, som største leietaker, vært med og påvirket byggeprosessen ut fra et miljø- og klimaperspektiv. Resultatet er et svært energieffektivt bygg, som vil ha et tilført energibehov på 68 kWh/kvm. Minimumskravet for å oppnå energimerke A er 84 kWh/kvm.

Noen av finessene i det nye bygget er en heis som produserer strøm, solfangere som bidrar til vannoppvarmingen og en bygningskonstruksjon som samtidig fungerer som solavskjerming – for å nevne noe.

 

Innflytting i desember

Bellonas nye tilholdssted ligger kun et elvesprang fra Nedre Foss Hovedgård, som har huset miljøstiftelsen de siste 10-11 årene. En ny gangbro skal gjøre veien kort mellom de to lokalene – og tidlig i desember flytter Bellonas medarbeidere over elva. Den offisielle markeringen av innflyttingen blir på nyåret.