Nyheter

Talte til statsledere i Athen

Publiseringsdato: 9. april, 2008

Skrevet av: Ola Innset

Frederic Hauge fokuserte på CO2-håndtering da han talte for statsledere fra hele Sørøst-Europa under en konferanse arrangert av tidsskriftet The Economist i Athen i dag.

– Dette er en interessant forsamling med innflytelsesrike mennesker, så det er fint for oss å være representert, sa Bellona-leder Frederic Hauge til Bellona Web rett etter sitt innlegg i Athen i dag.

Kjente navn

Konferansen ”Driving The Global Agenda Through 2020” blir arrangert av tidsskriftet The Economist i Athen denne helgen, og samler statsledere fra hele Balkan-området samt land som Bulgaria og Romania.

I tillegg til Hauge står navn som Tysklands tidligere utenriksminister Joschka Fischer og den greske statsministeren Kostas Karamanlis på talelisten.

Programmet kan lastes ned som pdf-fil i boksen til høyre på siden.

CO2-håndtering

– Vi benytter enhver mulighet til å promotere CO2-håndtering, og spesielt i dette tilfellet var det ekstra viktig, sier Hauge, som også fokuserte på fornybar energi og energieffektivisering i sitt innlegg.

– I Hellas finnes det mye motstand mot CO2-håndtering, de har blant annet vært svært lite aktive i arbeidet med de nye direktivene i EU-kommisjonen. Derfor er det fint å ha fått snakket med både statsminister og utenriksminister, og konfrontert dem med faktaene rundt dette, sier han.

Viktig våpen

– Sammen med fornybar energi og energieffektivisering er vi nødt til å ta i bruk CO2-håndtering dersom vi skal klare å stabilisere CO2-nivåene i atmosfæren på et akseptabelt nivå, sier Hauge.

– CO2-håndtering er våpenet vi ikke hadde under forhandlingene om Kyoto-avtalen, derfor er det utrolig viktig å bekjempe fordommer og uvitenhet rundt dette, sier han.