Nyheter

Opel med 700 bar

Opel gjør nå forsøk med 700 bars tanker i hydrogenbilen.
H2Cars.de

Publiseringsdato: 10. desember, 2002

Skrevet av: Sondre Grinna

Opel (GM) følger trenden og fremskynder forbrukertester av sin hydrogenbil. De gjør også forsøk med å doble trykket i tankene, noe som øker rekkevidden med ca. 80 %.

En rekke bilfabrikker har annonsert at de vil starte forbrukertest av sine hydrogenbiler tidligere enn før antatt. Bellona Web meldte forrige mandag at Toyota hadde leaset ut de første bilene. Honda ligger hakk i hel.

Det har lenge vært et race for å være først ute med bilene, men GM har valgt seg et annet mål; de skal være først til å selge en million brenselscellebiler. Dette er et mål som monner. Men Opel har også bestemt seg for å teste bilene i vanlig trafikk allerede fra tidlig neste år, i følge det tyske hydrogenforumet. Imidlertid er det GM selv som vil sitte bak rattet på de syv bilene under testene.

Like interessant er nyheten fra Fuel Cell Today om at GM nå tester de nye 700 bar trykktankene i bilene sine. Dette er dobbelt trykk av hva som er vanlig i dagens prototyper, det vil gi ca. 80 % lenger kjørelengde forutsatt samme utvendig volum på tanken.

Teknologien tanken er bygd opp med kalles TriShield og er levert av Quantum. Tankene er sertifisert av TÜV i Tyskland.