Nyheter

Enova motvirker sin egen misjon

Publiseringsdato: 14. mai, 2003

Ved ikke å ville være med på å fremme fremtidens rene energibærere, motarbeider Enovas styreleder, Ted Hanisch, Enovas egen misjon.

PRESSEMELDING 13. 05. 2003

Hanisch uttrykte under et pressemøte i dag at hydrogen ikke er aktuelt i norsk transport på 20 år. Med denne uttalelsen viser Hanisch at Enova har langt lavere ambisjoner enn EU.

EU-kommisjonens plan er at 5% av drivstoffet til veitrafikken skal komme fra hydrogen i 2020. Det vil si en andel hydrogendrevne biler på 10-20%, noe som bidrar til å fremme nødvendig teknologiutvikling og markedsstimulans.

Med slike holdninger i Enova – vårt nasjonale organ som skal fremme alternativ energi – vil Norge bli hengende etter i utviklingen mot en renere energikjede, samt risikere å gå glipp av verdiskapningen som ligger i introduksjon av nye energibærere.

— Ted Hanisch er ikke den vi har mest respekt for. En viktig jobb nå blir å få fjernet han eller få lagt ned Enova, sier Bellona-leder Frederic Hauge

Les også hva Ted Hanisch har sagt til Stavanger Aftenblad om at Hydrogen vil ikke spille noen rolle i transportsektoren før om minst 20 år.