Nyheter

– Grønn erkjennelse i regjeringens krisepakke

Regjeringen la mandag fram sin krisepakke.
(Foto: SMK)

Publiseringsdato: 26. januar, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

– Regjeringen viser en erkjennelse av at samfunnet må gå i en grønn retning med dagens krisepakke. Det er vi svært fornøyde med, sier Marius Holm, nestleder i Bellona.

Regjeringen har lagt fram sin krisepakke som skal dempe virkningene en internasjonal nedgangskonjunktur. Regjeringen ønsker å sikre viktige arbeidsplasser i tillegg til at de har en grønn profil på satsingen.

– Vi er fornøyde med at Regjeringen satser på fornybar energi, energieffektivisering og på elektrifisering av transport, sier Marius Holm, nestleder i Bellona.

Økning til Enova

Stoltenberg-regjeringen øker blant annet overføringene til Energifondet, som forvaltes av Enova, med 1,2 milliarder kroner, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding.

Regjeringen foreslår også 50 millioner kroner til utbygging av ladestasjoner av el-biler og plugg-inn-hybrider.

– Viktig erkjennelse

Bellona ba om større miljøbevilgninger enn hva regjeringen ga i sin krisepakke. Likevel er miljøorganisasjonen fornøyd.

– Denne krisepakka er en erkjennelse av at vi må omstille oss til å bli et lavutslippssamfunn, og det er svært positivt, sier Holm.

– Ikke i mål

Samtidig understreker han at vi ikke er i mål, verken når det gjelder miljøsatsing, eller i forhold til finanskrisen.

– Hvis det kommer ytterligere krisepakker må det også komme ytterligere tiltak på blant annet energieffektivisering, sier Holm.

Han viser til at det er et stort behov for energieffektivisering på landets bygninger, og at når det nå er ledig kapasitet på arbeidsmarkedet, er det viktig å holde trykket oppe, og få gjort en rekke tiltak her.

– Vi forventer at regjeringen kommer tilbake med ytterlige bevilgninger i revidert nasjonalbudsjett, og i statsbudsjettet til høsten, sier Bellonas nestleder.

Her finner du regjeringens nettside om tiltakspakken.