Nyheter

– En jubeldag!

Bellona-stifter Frederic Hauge og styreleder i Morrow, Liv Monika Stubholt.
Bellona-stifter Frederic Hauge og styreleder i Morrow, Liv Monika Stubholt.

Publiseringsdato: 18. august, 2022

Skrevet av: Signy Fardal

–  I dag er det tatt en avgjørende investeringsbeslutning på en fabrikk som Bellona med sitt batteriselskap BEBA har vært med å starte. Dette er en stor dag for meg, sa Bellona-stifter Frederic Hauge på Arendalsuka tirsdag.

Statens investering sikrer at det første byggetrinnet til batterifabrikken Morrow i Arendal, det som kalles industrieringssenteret, kommer i gang tidligere. Der de skal lære seg å optimalisere produksjonsutstyret – for å være klar for selve fabrikken. Dette industri-bygget alene blir det største i Norge.

– Dette er en viktig dag for Bellona, som var med å starte Morrow, det er en viktig dag for Arendal og for nye, grønne norske arbeidsplasser, sier Hauge.

– Dette er en jubelens dag, sier styreleder i Morrow, Liv Monika Stubholt, og la til at dette ikke hadde ikke skjedd uten Frederic Hauge og Bellona.

– Morrows langsiktige strategi, som handler om å lage nye batterier og ny kjemi som reduserer bruken av en del vanskelige metaller og materialer, samtidig som de redusere energiforbruket i batteriproduksjon, er utrolig viktig, sier Hauge.

– For Bellona er det viktig at vi ikke bare produserer de batteriene vi trenger for å elektrifisere samfunnet, men at batteriprodusentene gjør det med minst mulig miljøpåvirkning, sier daglig leder i Bellona, Hallstein Havåg.

Næringsminister Jan Christian Vestre delte nyheten om at staten gjennom Siva går inn med en eiendomsinvestering på 67 prosent som utgjør 480 millioner kroner på en pressekonferanse på Arendalsuka i dag.

– Vi stiller opp med en kraftfull verktøykasse som inneholder flere millioner kroner for å sikre at første trinn av byggingen kan starte allerede nå, sa næringsminister Jan Christian Vestre på pressekonferansen i Arendal.

Bellonas selskap Bellona Holding eier BEBA AS, BEBA jobber med utvikling av batterindustri, og har en mindre eierdel i Morrow, et selskap BEBA var sentral i etableringen av.