Nyheter

Klif sender inspektører til Sandefjord

Foto: Andreas Steenbuch Mathismoen/Bellona

Publiseringsdato: 20. juni, 2011

Skrevet av: Andreas Kokkvoll Tveit

Klima- og forurensningsdirektoratet er på vei til Oleons anlegg i Sandefjord, der Bellona i dag aksjonerer mot ulovlig avfallslagring. - Vi er meget fornøyde med at Klif kommer på banen, og vil bista dem i inspeksjonen, sier Frederic Hauge.

Bellona har nettopp fått bekreftet at Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) allerede i dag tar tak i Oleon-saken. Eksperter fra den statlige miljøetaten kommer snart til Sandefjord, der Frederic Hauge og en stor gruppe miljøaktivister fra i morges har aksjonert.

– Å få Klif på banen her er viktig, og vi er glade for at de kaster det de har i hendene og kommer ned hit for å undersøke saken nærmere. Vi skal bista dem i inspeksjonen av denne svært stygge miljøsaken, sier Hauge.

Ulovlig avfallslager

Miljøstiftelsens aksjon mot Oleon, som blant annet driver med mottak av avfall fra oljeindustrien, har til nå vært vellykket. Administrerende direktør i Sandefjord-bedriften har allerede innrømmet at det befinner seg stoffer hos dem som de ikke har tillatelse til å motta.

Direktøren har på sin side igangsatt et «blame game» overfor DVS A/S, som leverte avfallet til Oleon, og mener at hans selskap har blitt ført bak lyset.

Ikke overraskende blir dette avvist fra DVS sin side.

– Vi har vært helt åpne på hva vi har levert, og har levert deklarasjoner hvor det står cirka prosentmengde sedimenter, og samlet produktmengde. Vi har dokumentert alt vi skal dokumentere, sier Jan Henning Legreid i DVS til Teknisk Ukeblad.

Bekymret for bevisforspillelse

Bellona akter å fortsette aksjonen utover dagen.

– Med miljøskipet vårt M/S Kallinika har vi sperret av kaia ved anlegget, og vi vil blokkere eventuelle tankbiler som dukker opp før Klif har vært her og politiet har sikret seg de bevisene de trenger, sier Frederic Hauge.