Nyheter

Bellona-prosjekt i National Geographic

(Illustrasjon: Prosjektlab/Bellona)

Publiseringsdato: 25. januar, 2010

Skrevet av: Andreas Kokkvoll Tveit

Sahara Forest Project, som skal produsere ren energi, mat og ferskvann i ørkenområder, blir nå presentert i verdens ledende populærvitenskapelige magasin National Geographic.

I denne artikkelen i National Geographic kan vi lese at «A renewable-energy ‘oasis’ slated to be built in 2010 may serve as a proving ground for new technologies designed to bring green living to the desert». Bellona er én av fire deltakere i prosjektet, som kombinerer saltsvanns-drivhus, konsentrert solenergi og dyrking av alger, og skal sørge for at det kan gro grønt i tørre områder, samtidig som det gir ferskvann og biomasse til ren energi.

– Dette er et veldig gledelig uttrykk for den internasjonale anerkjennelsen som Bellona i større og større grad får for arbeidet med å skaffe nye kilder til biomasse, og det viser at arbeidet vårt for å utvikle karbonnegativ energi blir lagt merke til ute i verden, sier en fornøyd Joakim Hauge, fagrådgiver i Bellona.

Han forteller at det er mange som har fått øynene opp for Sahara Forest Project.

– De siste månedene, ikke minst etter at vi presenterte prosjektet for et internasjonalt publikum under klimatoppmøtet i København, har interessen tatt av, og det er mange som er interesserte i å bli med som partnere.

National Geographic ble grunnlagt så langt tilbake som i 1888, blir i dag utgitt på 32 språk, og skal ha et opplag på 50 millioner eksemplarer. Oppslaget er også omtalt i norske Teknisk Ukeblad.

Les mer om Sahara Forest Project her.

For pressen:
Kontaktperson i denne saken:
Informasjonssjef i Bellona, Tone Foss Aspevoll: 91 72 02 67, tone@bellona.no
Fagrådgiver Joakim Hauge, 40 85 61 90, joacim@bellona.no