Nyheter

Kaizers spiller for Bellona

(Foto: Morten Krogh)

Publiseringsdato: 2. juni, 2008

Skrevet av: Anne Karin Sæther

Kaizers Orchestra er et av bandene som skal spille for Bellona på lørdagens klimakonsert i Sarpsborg.

Lørdag 7. juni arrangeres Climate Concert 08 i parken ved Hafslund Hovedgård i Sarpsborg. Den 12 timer lange maratonkonserten tilbyr en rekke av Norges beste artister.

Klimakonserten arrangeres som en del av CC8-arrangementet, som først består av en internasjonal klimakonferanse på høyt nivå: Climate Conference 08. Klimakonferansen som arrangeres på torsdag og fredag, har hundre deltakere fra nærmere 20 land.

Åpent for alle

Mens klimakonferansen er for spesielt inviterte aktøre fra næringsliv, akademia, politikk og organisasjonsliv, er klimakonserten åpen for alle som ønsker å komme.

I tillegg til Kaizers Orchestra, spiller Madcon, Bertine Zetlitz, CC Cowboys, deLillos´85, Henning Kvitnes, Ida Maria og Surferosa. Thomas og Harald fra Senkveld på TV2 skal være konferansierer.

Artister på klimaskole

I februar slapp Kaizers Orchestra sitt fjerde album, ”Maskineri”, som du kan høre på myspace. Bandet har allerede solgt nesten 30.000 plater og turnerer både inn- og utland før de kommer til klimakonserten i Sarpsborg.

Nylig satt Kaizers på klimaskolebenken, da Bellona-leder Frederic Hauge var klimalærer for både CC8-artister og elever ved Møllergata skole i Oslo. Sammen med Bertine Zetlitz tok Kaizers Bellonas klimaprøve.

– Vi er vel sånn medium, vanlig folkeopplyste, verken mer eller mindre, sa Rune Solheim fra Kaizers Orchestra til Adresseavisen før prøven.

Hauge var imidlertid fornøyd med artistene og ga dem meget godt i karakter.

Miljøarrangement

På klimakonserten vil det benyttes strøm fra nettstasjonen tilknyttet Hafslund Hovedgård og sørge for at strømmen stammer fra ren vannkraft og ikke aggregater. Konserten blir antageligvis den første store konserten i Norge som gjennomføres ved hjelp av fornybar energi.

I tillegg vil Hafslund og Bellona tilrettelegge for at konserten blir mest mulig miljøvennlig, med blant annet servering av økologisk mat og resirkulering av avfall.

For store og små

Klimakonserten har noe for både store og små: I tillegg til hovedscenen vil parken ha en en egen scene for lokale band fra Sarpsborg-området og et gameshow for barn med Stian Barsnes Simonsen.

Du vil også finne et myldreområde der det blir lagt opp til aktiviteter som ansiktsmaling, tradisjonelle barneleker og gjøgling.

Ledige billetter

Billetter til CC8 kan bestilles på Narvesen, Posten, og 7-eleven, eller på Billettservice.no. For voksne er prisen 450 kr, mens det koster 375 kr for ungdom fra 13 til 17 år. Inngangen er gratis for barn under 13 år med følge av voksen.

Overskuddet fra konserten går til Bellonas klimaarbeid.

Les mer om Climate Conference 08 og Climate Concert 08 på www.cc8.no.