Nyheter

Følg med på Bellona-tv i dag!

cop17

Publiseringsdato: 8. desember, 2011

I dag skjer det mye spennende i Bellonas konferanserom i Durban. På Bellona-tv kan du få med deg alt. Klikk videre for å se hva vi kan by på.

Kl. 14.00 (norsk tid): Presentasjon av Energy+

Den norske regjering skal presentere sitt initiativ Energy+ for klimakonferansen i dag – og det skjer i Bellonas konferanserom.

Energy+ er, kort fortalt, et initiativ som har som mål å sikre alle tilgang til ren og bærekraftig energi samtidig som klimagassutslipp reduseres i utviklingsland. Tanken er at offentlige midler og støtte skal motivere private investorer til å satse på investeringer i fornybar energi og energieffektiviseringstiltak, blant annet.

Regjeringen lanserte initiativet i Norge i oktober, og nå er det klimakonferansens deltakere som skal få innblikk i programmet, som foreløpig inkluderer over 30 land og institusjoner som støtter opp om prinsippene bak Energy+.

Miljøvernminister Erik Solheim åpner arrangementet.

Kl. 16.00 (norsk tid): Presentasjon av Sahara Forest Project

Går det an å bruke ørkenen til å dyrke grønnsaker i ørkenen, generere elektrisitet, skaffe ferskvann og produsere biodrivstoff? Ja, med Sahara Forest Project skal det bli mulig, mener samarbeidsgruppen som står bak prosjektet – der Bellona er en av hovedpartnerne.

Det skal bli mulig takket være en unik kombinasjon av en rekke velkjente og miljøvennlige teknologiløsninger som sammen vil bidra til gjenopprettende vekst i ørkenen, gjennom både revegetasjon og grønne jobber.

Bellona-leder Frederic Hauge vil presentere prosjektet i Durban i dag, og redegjøre for hvor langt man er kommet i utviklingen og utprøvingen av prosjektet.