Nyheter

Enda en lokal miljøaktivist arrestert før Sotsji-lekene starter

Sotsji-aktivist arresteres
Sotsji-aktivist arresteres
EWNV

Publiseringsdato: 4. februar, 2014

Skrevet av: Andreas Kokkvoll Tveit

Miljøverneren Igor Kharchenko fikk i dag bilen sin vandalisert før han ble ført bort i håndjern av tre ikke-uniformerte menn. – Vi ser arrestasjonene som en del av Putins kampanje for å kneble stemmer som kan vise baksiden av OL-medaljene, sier Nils Bøhmer i Bellona.

Ifølge meldinger i dag har enda en aktivist fra Environmental Watch on North Caucasus (EWNC( blitt arrestert, dagen etter at organisasjonens leder, Evgeni Vitishko, ble fengslet i 15 dager for banning.

– Situasjonen for lokale miljøvernere er meget, meget alvorlig, sier Nils Bøhmer, og viser til at EWNC planlegger å om kort tid presentere en rapport om miljøkonsekvensene av Sotsji-lekene.

– Vi ser disse arrestasjonene av medlemmer av EWNC som en del av Putins kampanje for å kneble lokale miljøaktivister, sier Bøhmer.

Bellonas daglige leder skal denne uken delta på et møte mellom norske sivilsamfunnsorganisasjoner og den norske regjeringen.

– Vi vil kreve at statsminister Erna Solberg tar opp de svært bekymringsverdige arrestasjonene med russiske myndigheter når hun besøker Sotsji i forbindelse med OL, sier Bøhmer.