Nyheter

EcoJurist 2014: Bellona kårer årets unge lovende innen russisk miljørett

Banner Ecojurist 2014
Banner Ecojurist 2014

Publiseringsdato: 8. desember, 2014

Skrevet av: Maya Boutroue Vedeld

ST PETERSBURG – Torsdag 4.desember annonserte Bellonas St.Petersburg-kontor vinnerne av årets EcoJurist-konkurranse, der et rekordstort antall av Russlands unge lovende jurister innen miljørett har søkt. – Gjennom denne konkurransen håper vi at flere samfunnsborgere der ute i regionene vil kunne delta aktivt i å beskytte miljøet, og at vi dermed kan være med å bedre den generelle miljøtilstanden i dette landet, sier Nikolai Rybakov, leder for Bellona i St.Petersburg, på vegne av arrangørene av EcoJurist 2014.

Det er fjerde året konkurransen holdes og i år talte juryen opp til sammen 2707 søkere fra 273 russiske læresteder i 78 regioner. Juryen besto av landets mest profilerte miljøvernere, journalister og aktivister, som sammen har blitt enige om hvem de mener la fram de mest originale tilnærmingene til Russlands miljøutfordringer.

Den prestisjetunge prisen gikk i år til Vladislav Fillipov, student ved Nizhny Novgorod’s Lobachevsky State University. Fillipov har studert problemene rundt oljeutslipp i elven Kudma – en bielv til Russlands lengste elv, Volga.

Artem Alexeyev, medlem av juryen og leder av juridisk avdeling ved Bellona St.Petersburg (The Environmental Rights Center – ERC) konstaterer at kvaliteten på søkerne øker: – Mange av deltakerne har i sitt arbeid tatt for seg noen av Russlands mest sentrale og prekære problemer, sier han.

Les mer på våre internasjonale sider.