Nyheter

Kerry med drahjelp til CO2-håndtering

(Foto: Wikimedia Commons)

Publiseringsdato: 8. november, 2007

Skrevet av: Ola Innset

John Kerry varslet i går at han ville legge fram et lovforslag i det amerikanske senatet om å lovfeste bygging av CO2-håndteringsanlegg.

John Kerry tapte presidentvalget i 2004, men han har fortsatt i sin stilling som folkevalgt senator fra delstaten Massachusetts. I går avholdt han en høring om CO2-håndtering i det amerikanske senatet. Senere kom han med en pressemelding hvor han annonserte sitt nye lovforslag.

Lovforslaget innebærer bygging av tre til fem fullskala CO2-håndteringsanlegg, samt tre til fem demonstrasjonsanlegg for rensing av CO2 fra kullkraftverk.

Kina og India

Kerry vil også at det skal inngås avtaler om utveksling og deling av teknologi med land som Kina og India.

– Vi må forstå at utviklingsland som Kina ikke vil benytte ren kullkraft med mindre vi hjelper dem, sa Kerry i en tale i forrige uke.

Gledelig

– Det er svært gledelig at en markant politiker som John Kerry nå går foran og promoterer CO2-håndtering, sier Svend Søyland i Bellona USA.

– CO2-håndtering er våpenet vi ikke hadde da vi forhandlet fram Kyoto-avtalen, derfor blir dette særdeles viktig under klimaforhandlingene på Bali, hvor Kerry selv skal delta, sier Søyland, som tror sjansene er gode for at forslaget får flertall.

– Dette er et forslag som kan få støtte fra begge partier, derfor tror jeg mulighetene er gode for å få det igjennom, sier han.