Nyheter

USAs klimaforhandler møter Bellona

(Foto: Ola Innset / Bellona)

Publiseringsdato: 8. august, 2008

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

USAs sjefsforhandler i klimaspørsmål Paula Dobriansky møter Bellona og andre klimaeksperter under sitt norgesbesøk.

USAs forhandlingsleder i klimaspørsmål, Paula Dobriansky, er på norgesbesøk for å få råd fra norsk ekspertise på hvordan den globale oppvarmingen kan bremses.

Tirsdag møter Dobriansky norsk ekspertise på klimaspørsmål; Bellona-leder Frederic Hauge, Knut Alfsen, direktør i CICERO, Hanne Bjurstrøm, Norges forhandlingsleder i FNs klimaforhandlinger, Jan-Olaf Willums, konsernsjef i Think Global, og Oluf Ulseth, Europadirektør i Statkraft ASA.

– Gledelig

– Det er svært gledelig at USAs forhandlingsleder ønsker å få innspill fra norsk ekspertise i klimaspørsmål. I klimaspørsmål er det ingen som kan påberope seg å ha alle svarene, men vi trenger en felles jakt på gode løsninger, sier fagrådgiver på klima og energi i Bellona, Bjørn Utgård.

Dobriansky ankom Norge torsdag. Blant annet skal hun besøke Mongstad, og ha samtaler med olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og miljøvernminister Erik Solheim.

FN-klimakonferanse

Dobrianskys norgesbesøk og møtet med norske klimaeksperter er en forberedelse til FNs klimakonferanse i Poznan, Polen, i desember. Dobriansky kommer til å ha en sentral posisjon der som USAs forhandlingsleder.

Klimakonferansen i Poznan er det viktigste internasjonale møtepunktet før neste års klimatoppmøte i København. I København skal en ny internasjonal klimaavtale forhandles fram, og erstatte dagens Kyoto-avtale.

Forhandlet på Bali

Paula Dobriansky er statssekretær i det amerikanske utenriksdepartementet, under utenriksminister Condoleezza Rice. Hun ledet USAs delegasjon under FNs klimatoppmøte på Bali i fjor.