Nyheter

Sahara Forest Project presenteres i New York

Publiseringsdato: 25. september, 2009

Skrevet av: Annicken Vargel

Bellona presenterer Sahara Forest Project på Clinton Global Initiativ i New York denne uka.

Clinton Global Initiativ ble opprettet i 2005 av tidligere president Bill Clinton, med det formål å sette ord om til handling og resultater. På årets jubileumsarrangement deltar 1200 statsoverhoder og ledere fra hele verden for å i felleskap komme frem til de beste løsningene på globale utfordringer.

Fra Norge deltar også Kronprinsparet, Gro Harlem Brundtland, Johan Olav Koss med Right to Play, Nansensenteret samt Sparebanken Vest, som også er en av støttespillerne til Sahara Forest-prosjektet.

 

Sahara blant de utvalgte

I år er 300 prosjekter valgt ut til å bli presentert under arrangementet, og Bellonas Sahara Forest Project er et av disse.

Målet med Sahara Forest Project er å bekjempe global oppvarming, øke tilgang på ferskvann og å produsere mer biomasse til ren energi.

Sahara Forest Project kombinerer saltsvanns-drivhus, konsentrert solenergi – og nå også dyrking av alger, og vil sørge for at det kan gro grønt i tørre områder, samtidig som prosjektet gir ferskvann og biomasse til ren energi.

Skal bygge testsenter

I sitt Commitment to Action forplikter Bellona seg til å etablere et testsenter for teknologien. Forhåpentligvis er planene for et testsenter klart før FNs klimatoppmøte i København i desember.

Les mer om Sahara Forest Project på hjemmesiden.

Pressekontakter:
I USA: Magnus Borgen, lederassistent i Bellona: 97 72 84 76, magnus@bellona.no
I Oslo: Tone Foss Aspevoll, informasjonsansvarlig i Bellona: 91 72 02 67, tone@bellona.no