Nyheter

Bellona ber deg bytte kredittkort

Publiseringsdato: 1. juni, 2010

Skrevet av: Annicken Vargel

Bellona oppfordrer alle norske forbrukere til å bytte kredittkort. - Finanssektoren kommer til å bli et viktig redskap i klimakampen i tiden fremover, sier Frederic Hauge, leder i Bellona.

– Bellona har inngått et samarbeid med et kortselskap som uavkortet gir 1 prosent til miljøet hver gang du handler. På denne måten kan alle bevisste forbrukere bidra på en utrolig enkel måte, sier leder i Bellona, Frederic Hauge.

Frivillig ”miljøavgift”

VISA-kortet Pangea Ecocard er det første kredittkortet i Norge som sluser penger fra hver transaksjon rett inn i et miljøfond, uten at det koster forbrukeren noe ekstra. Bellona er miljøfaglig ansvarlig for Pangeafondet som vil gi støtte til miljøtiltak i Norge.

– Pangea har rett og slett påført seg selv en miljøavgift. Det har vi lyst til å støtte gjennom å garantere for forvaltningen av fondet, sier Hauge.

1 prosent av gjennomsnittlig kredittkortbruk for 100 000 personer i Norge utgjør mellom 30-50 millioner kroner per år. Kortbrukerne kan dermed utgjøre et betydelig bidrag til miljøkampen.

Smart løsning

Bellona mener verden er avhengige gode ideer, kreativitet og nytenkning for å løse miljøutfordringene.

– Gründerne bak Pangea har kommet med et lite, men framtidsrettet miljøtiltak som vi liker og har stor tro på. Vi gleder oss til første utdelingsrunde og oppfordrer alle til å bytte kredittkort. Ikke for at man skal handle mer, men for at man skal handle smartere, sier Hauge.

For mer informasjon om Pangea VISA, se www.pangea.no