Nyheter

«Min Klimaplan» kåret til verdens nest beste klima-app

Ill.: Gerilja

Publiseringsdato: 29. juni, 2012

Skrevet av: Magnus Borgen

Bellona-appen «Min Klimaplan» tok en sterk 2.plass i Verdensbankens globale «Apps for Climate»-konkurranse i natt. Prisen ble delt ut på en utdelingsseremoni i Newseum i Washington DC natt til fredag norsk tid.

– Dette er en stolt dag for alle som er tilknyttet Miljøstiftelsen Bellona. Det er med stor ære jeg har fått oppleve at Verdensbanken gleder seg over vårt arbeid. Denne 2.plassen er en veldig stor prestasjon i et meget tøft finaleheat med hele 14 internasjonale bidrag, sier Henrik Lund, leder for næringslivssamarbeidet i Bellona, som er i Washington DC og deltok på Verdensbankens arrangement.

Verdensbankens konkurranse “Apps for Climate” ble lansert under FNs klimaforhandlinger COP17 i Durban i desember 2011. Basert på Bellonas faglige arbeid ble det innledet et samarbeid med Oslo-byrået Gerilja. «Min Klimaplan» har som formål å gi folk flest muligheten til å lage sin egen masterplan for norsk klimapolitikk.

– For å få med flest mulig på laget i klimakampen må vi sørge for at folk får oppleve at klimapolitikk er til å forstå seg på. Appen viser hvor man kan kutte utslippene og hvilken pris det vil ha, og hvor stor effekten vil være, sier Henrik Lund, som også ønsker å takke støttespillerne Energi Norge, Transnova, BKK og Statkraft.

Daglig leder i Verdensbanken, Caroline Anstey, var begeistret over alle bidragene som hadde kommet inn i løpet av de tre månedene konkurransen varte. «Det er et utpreget behov for å visualisere klimadata på en ny måte. Applikasjonene vi har fått inn har vært imponerende», sa hun foran det internasjonale publikummet på flere hundre mennesker i den amerikanske hovedstaden.

Foruten glede over 2.plass og pengepremie på 10 000 USD, skaper juryens rosende omtale sommerglede på Bellonas kontorer i dag -«Min Klimaplan tillater brukerne å lage deres egne hypotetiske nasjonale planer for å redusere skadelige klimagassutslipp. Foreløpig konsenterer appen seg om Norge, men den kan gjøres om til å gjelde for andre land», skrev juryen i Verdensbankens pressemelding

Bellonas bidrag ble vurdert av en meget kompetent jury, ledet av generalsekretæren for FNs klimakonvensjon UNFCCC, Christiana Figueres. Andre jurymedlemmer var Rachel Kyte, Rachel Kyte, World Bank Vice President of Sustainable Development; Juliana Rotich, Executive Director of Ushahidi; Andrew Steer, World Bank Special Envoy for Climate Change; og Patrick Svenburg, Director, Developer & Platform Evangelist in Microsoft’s Public Sector division.

Konkurransen ble vunnet av argentinske Ecofacts. Denne applikasjonen lærer brukeren om energiforbruk og klima, ved å vise hvordan individuelle tiltak kan overføres til storskalaendringer på nasjonalt nivå.

 

LINKER

Apps for Climate-konkurransen: http://worldbank.org/appsforclimate

1st Place, Ecofacts: http://www.jengibre.com.ar/ecofacts
2nd Place, My Climate Plan:
http://www.myclimateplan.org
3rd Place, Globe Town:
http://globe-town.org/worldbank
Popular Choice, CC Climate for Children:
http://fon.edu.mk/cc
Large Organization Award, ClimaScope:
http://climascope.wwfus.org
Data website: http://data.worldbank.org.
Connect for Climate website: http://connect4climate.org/